ODRŽANA HITNA SJEDNICA BAYERNA! Wenger kupio kartu za Minhen, ostaje li Kovač!?

Kiosk
ODRŽANA HITNA SJEDNICA BAYERNA! Wenger kupio kartu za Minhen, ostaje li Kovač!?
.

Uprkos očekivanjima mnogih da bi sazivanje vanredne sjednice Bayerna mogao značiti kraj za Niku Kovača, to se nije desilo. Hrvat i dalje uživa punu podršku čelnika kluba. Glavni cilj press konferencije bio je da se medijima poruči da se s više respekta odnose prema igračima Bayerna, a u tome je najoštriji bio Rummenigge koji je između ostalog novinarima rekao da će tužiti svakoga ko bude pisao laži o Bayernu.

niko4

"Nakon utakmice protiv Holandije odlučili smo stati uz igrače koji su previše kritikovani. Tu je jedan Manuel Neuer koji je zaslužio puno veće poštovanje. Nevjerojatno je što sam sve pročitao o njemu, čovjek je svjetski prvak i četiri puta je bio najbolji vratar svijeta. Ok, nije dobro izgledao protiv Augsburga i Nizozemske, ali nije zaslužio čitati takve stvari. U potpunosti vjerujemo u njega, pa čovjek cijelu godinu nije branio. Cijelu jednu godinu", rekao je Rummenigge i dodao: "Ili što čitam da su Boateng i Hummels prestari... Možda biste trebali pogledati preko granice kako se štite igrači u drugim državama. O Ronaldu koji je otišao u Juventus s 33 godine se piše sve najbolje, a kod nas se tjeraju Ribery i Robben koji su ovdje 10 godina. Ovo ne govorim samo novinarima nego i bivšim igračima i stručnjacima. Prije tri sedmice ste mislili da ćemo neporaženi završiti sezonu, a sada pišete o nezapamćenoj krizi. Tužit ćemo one koji o nama pišu laži".

niko2

S druge strane Hoeness je dodao: "Želim reći nešto što nema veze s Bayernom. Sramotni su i napadi na izbornika Joachima Löwa. Sramotno je i izvještavanje o zvižducima Niki Kovaču na košarkaškoj utakmici. Onda pišete kako ne možemo bez Bernata, kako smo izgubili jer smo ga prodali... Vidjet ćemo na kraju ko je u pravu. Sjetite se da smo zbog njega umalo ispali iz Lige prvaka".

niko3

Na konferenciji se obratio i Hasan Salihamidžić. "Mene ste napali jer nisam javno pohvalio Kovača, ali zašto bih to uradio? Mi cijenimo njegov rad. Ovo što se nama radi je nevjerovatno i bez trunke poštovanja, razočaran sam kritikama na naš račun. Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Nas dvojica smo u sjajnom odnosu. Sjetite se vi novinari koliko ste nas hvalili. Mi smo svjesni pogrešaka, ali sigurno nećemo s njima izlaziti u javnost. Uvijek ću braniti svoje igrače i trenera, dovoljno su oni samokritični", poručio je Hasan.

niko

(Novi.ba)

 

Ne propustite