ŠTA BI BILO, KAD BI BILO: Ovaj SUPERTIM njemačkog velikana borio bi se za naslov i igrao LP!

Kiosk
ŠTA BI BILO, KAD BI BILO: Ovaj SUPERTIM njemačkog velikana borio bi se za naslov i igrao LP!
.

Werder Bremen da je mogao odbiti interes bogatijih klubova za svoje igrače, danas bi imao sjajan tim. U jedanaestorci satavljenoj od trenutačno najboljih aktivnih bivših i sadašnjih igrača njemačkog kluba bili bi Arsenalov genijalac i jedan od najboljih igrača Premier lige, Mesut Ozil, njegov suigrač iz obrane Sokratis te njemački reprezentativac Serge Gnabry...

i

Na golu njemačkog prvoligaša stajao bi današnji prvotimac Jiri Pavlenka, češki reprezentativac stigao je u Bremen na ljeto 2017. iz Slavije Prag, zacementirao je „jedinicu“, a cijena mu je skočila na za golmana visokih 9 miliona eura.

maxresdefault

Na prvoj štoperskoj poziciji stoji danski reprezentativac Jannik Vestergaard koji je na ljeto 2016. Werder zamijenio Borussiom Monchengladbach za 12 miliona eura, da bi ovog ljeta, u transferu vrijednom 24 miliona eura prešao u Southampton u kojem je zabilježio šest nastupa.

images

Grčki defanzivac Sokratis Papastathopulos stigao je u Bremen iz Genoe, prvo na posudbu, a potom i za stalno 2012. No godinu dana kasnije kupila ga je Borussia Dortmund u kojoj je napravio sjajnu karijeru, a ovog ljeta je u transferu od 16 miliona eura prešao u Arsenal za kojeg je u osam utakmica zabio jedan pogodak.

csm-b157d53d26d0bd6d9c7cc8331e00433c4143af5b-fp-1000-600-0-0-25377685ff

Naldo je bio štoper Werdera još dok je zagrebački Dinamo s Lukom Modrićem i Marijom Mandžukićem gostovao u Bremenu da bi 2012. prešao u Wolfsburg. Danas igra za Schalke u kojeg je prešao 2016. kao slobodni igrač.

n

Glavni igrač u veznoj liniji je Danac Thomas Delaney koji je ovog ljeta  prešao u Borussiju Dortmund za koju igra odlično, u osam nastupa upisao je dvije asistencije i standardni je igrač prvog tima.

1142802

Organizaciju igre u veznom redu preuzima, naravno, Mesut Ozil koji je pristigao iz Schalkea 2008. godine za 5 milionaeura. Trenutni igrač Arsenala upravo je dres Werdera zamijenio kraljevskim klubom Real Madridom, a nastupi u dresu kluba iz Bremena, doveli su ga u prvu postavu reprezentacije Njemačke i ostvarili transfer vrijedan 18 miliona eura.

ozzy-ea026ce8

Na krilnim pozicijama igraju jedan dokazani talent i jedan koji tek treba eksplodirati. Prvi je krilni napadač West Hama Marko Arnautović koji je u Bremen stigao 2010. iz Twentea, ali 2013. napušta Bremen za „siću“ od 3 miliona eura i prelazi u Stoke. U Premieshipu se snašao odlično i Slaven Bilić ga je na ljeto 2017. doveo za 22 miliona eura. Ove sezone za Čekićare igra odlično i u sedam utakmica zabio je četiri pogotka.

arnautovic

Drugi je Serge Gnabry, koji je u Bremen stigao 2016. iz Arsenala i nakon samo godinu dana izborio transfer u Bayern koji ga je prvo posudio Hoffenheimu, a ove sezone je za Bavarce upisao osam nastupa uz jednu asistenciju.

images

Glavni napadač ove imaginarne momčadi je Sandro Wagner koji je iz Bremena otišao još 2012. te je preko Herthe, Darmstadta i Hoffenheima stigao do Bayerna i njemačke reprezentacije za koju je u osam nastupa postigao pet pogodaka.

112075-gallery

Druga špica je njemački reprezentativac Nils Petersen koji je kao mladi igrač Bayerna stigao u Brenem 2012, da bi 2015. prešao u Freiburg u kojem i danas igra i u kojem se izborio za poziv selektora te je ove godine za Elf upisao dva nastupa.

2

U napadu bi još igrao sadašnji prvotimac Max Kruse koji je u Bremen stigao 2016. iz Wolfsburga za 7 miliona eura. Za njemačku reprezentaciju upisao je 14 nastupa i zabio četiri pogotka, a ove je u osam nastupa za Werder po tri puta zabio i asistirao.

2-w-993-c-0-sport

A, za kraj evo i kako bi ta postava formacijski izgledala.

15398605834619

(Novi.ba)

Ne propustite