Svaku večer je stavljala glavicu crnog luka ispod pazuha: Kada čujete razlog, odmah ćete uraditi isto

Zanimljivosti
Svaku večer je stavljala glavicu crnog luka ispod pazuha: Kada čujete razlog, odmah ćete uraditi isto
.

Znate li koliko blagodeti nosi ovo povrće? Uvijek pokušajte svoje probleme prvenstveno prirodnim putem da riješite, nemojte odmah posegnuti za skupim preparatima!

1. Prvenstveno da obratimo pažnju na luk

b

Luk je bogat sumporom koji ga čini jakim antibakterijskim sredstvom, kao i antiseptikom. Zapravo ga to čini idealnim za tretiranje raznih bolesti.
2. Sinusne infekcije

b1

Luk sitno iseckajte, stavite ga u činiju, glavu nagnite iznad činije i duboko udahnite nekoliko puta. Vaš nos će se uskoro otpušiti i počeće da curi, što je upravo ono što želite da se dogodi ukoliko imate problema sa sinusnim infekcijama.

 
3. Kašalj

b3

Većina ljudi uglavnom poseže za sirupima za kašalj koji umije biti nezgodan. Umesto toga možete koristiti luk i druge namirnice kako biste se oslobodili ove neprijatnosti.
4. Mučnina

b3

Uzmite luk i isjecite ga na pola. Obe polovine stavite ispod oba pazuha. Držite ga pod pazuhom neko vrijeme i opustite se, mučnina će uskoro nestati.

 
5. Nema više atletskog stopala

b4

Antigljivično svojstvo koje luk posjeduje može rešiti vaše probleme sa atletskim stopalom. Problem riješite tako što ćete iscjediti sok luka na zaraženo mjesto. Ostavite da tako odstoji desetak minuta, a zatim isperite. Postupak ponavljajte oko tri puta dnevno kako biste se riješili problema.

6. Otarasite se insekata

Ukoliko imate problema sa komarcima, kesa sa lukom će rešiti problem. Takođe, ukoliko vas ujede komarac, ujed protrljajte lukom kako biste ublažili otok i svrab.
7. Lijek za prehladu

b5

Možda je luk i najkorisniji za liječenje prehlade. Čaj od luka će vas sigurno spasiti. Jednostavno napravite čaj od luka i odmah ćete osjetiti poboljšanje.

 
8. Riješite se bubuljica

Isjeckani luk pomješajte sa pola šolje meda i nanesite smjesu na lice. U roku od nekoliko dana vidjećete pozitivne rezultate.
9. Luk je odlična ideja da se otarasite nečega što vam je upalo u oko

b

Jedina stvar zbog koje svi ponekad plaču jeste luk svakako. A kako ćete se najlakše otarasiti nečega što vam je upalo u oko, ako ne plakanjem?!
10. Prevencija od gubitka kose

MOŽE VAS SPASITI: Evo kako da preživite srčani udar ako ste sami, ODMAH URADITE OVO!

Čak se i održavanje kose može izvesti uz pomoć luka. Nanošenje soka crnog luka na korijen kose možete spriječiti njeno opadanje. Velika količina sumpora koju luk sadrži će zapravo sačuvati vašu kosu.

Odlični izumi koji će vas odvesti u budućnost, broj 5 ćete odmah poželjeti za sebe

Ne propustite