Ove namirnice će vas istopiti: Jedite ih i posmatrajte kako RUŽNO SALO sa vašeg tijela nestaje kao od šale

Zanimljivosti
Ove namirnice će vas istopiti: Jedite ih i posmatrajte kako RUŽNO SALO sa vašeg tijela nestaje kao od šale
.

Svi treba da uključite ove zdrave namirnice u svoju ishranu, ne samo što ćete unijeti korisne nutrijente u svoj organizam, već ćete se i riješiti tog tvrdoglavog sala na stomaku.

Paradajz

a

Ubacite paradajz u ishranu: oni smanjuju nivo masnoća u krvi (holesterola). Možete napraviti sok od paradajza ili ih dodati u salatu. Paradajz zasićuje, pa ga jedite kad god osjetite glad.
Orasi i bademi

a1

Ove namirnice će vam pomoći da spriječite ZADRŽAVANJE VODE: Neke od njih sigurno imate u domu!

I jedni i drugi imaju visoko koncentraciju omega-3 masnih kiselina i proteina. Ne samo to, bademi pomažu u kontroli nivoa šećera i aktiviraju metabolizam. Dodajte orašaste plodove u salatu ili ih konzumirajte kada osjetite glad tokom dana.
Bobičasto voće

a2

Jagode, maline, kupine i borovnice mogu vam biti saveznik u mršavljenju. Ne samo što su ukusne i daju osjećaj sitosti već sadrže i antocijanine: flavonoide koji smanjuju masnoću i šećer.
Ekstra djevičansko maslinovo ulje

aa

Maslinovo ulje je zdrava dijetalna masnoća koje eliminiše "loše" (zasićene) masti dok snižava kortizol (hormon stresa) koji utiče na dobijanje težine. Većinu korisnih svojstava gubi kada se zagrije, pa je bolje da pojedete kašiku maslinovog ulja na prazan stomak ili ga, ako ne volite tako, dodajte u salatu ili supu malo prije konzumiranja. Takođe, ako ovo ulje nanosite na kožu, imaćete besprijekoran ten i mekšu, elastičniju kožu.
Jabuke

a5

Jabuke su bogate vitaminima i antioksidantima, pa su zato idealna hrana za sagorevanje abdominalnih masti. Za vidljive rezultate, jedite bar tri jabuke na dan. Pojačaćete efekat ako jedete jabuku ili ovsenu kašu sa komadićima jabuke na prazan stomak.
Plava riba

a8

Omega-3 masne kiseline uklanjaju višak masti i spriječavaju njeno akumuliranje. Neke zamijene za plavu ribu jesu losos, skuša, haringa, tuna, sardine, inćuni, morska pastrmka, sabljarka, crveni zubatac itd.

Banane

a6

Banane su sjajan izvor kalijuma, kalcijuma, magnezijuma i vitamina. Jedna banana na dan zapravo pomaže u borbi sa viškom kilograma. Bananu možete pojesti kada god osjetite glad između obroka. Plus, postoji i mnogo zdravih slatkiša sa bananom koje možete isprobati.

Citrusi

a9

Dobro je poznata činjenica da su citrusi bogati vitaminom C, koji snižava nivo insulina i čini da tijelo brže vari masnoće. Konzumirajte pomorandže, grejpfrut i vodu sa limunom između obroka.
Jabukovo sirće

a7

Jabukovo sireće ima brojne koristi za zdravlje i može vam pomoći da brže izgubite kilograme. Ono sadrži pektin koji stvara osećaj zadovoljstva u mozgu. Zato, ako osjetite glad prije odlaska na spavanje, jabukovo sirće je rješenje. Ono takođe vrši prirodnu detoksikaciju, čišćenje i zacjeljivanje organizma.

Ako na koži primijetite OVE PROMJENE odmah idite liječniku: One su ozbiljno UPOZORENJE da nešto nije uredu s VAŠIM ORGANIZMOM!
 

Ne propustite