Ako na koži primijetite OVE PROMJENE odmah idite liječniku: One su ozbiljno UPOZORENJE da nešto nije uredu s VAŠIM ORGANIZMOM!

Zdrav život
Ako na koži primijetite OVE PROMJENE odmah idite liječniku: One su ozbiljno UPOZORENJE da nešto nije uredu s VAŠIM ORGANIZMOM!
.

Zdravstveni problemi mogu se lako manifestirati na izgledu, a naša koža je jedan od glavnih pokazatelja. Zato je toliko važno biti svjestan signala koje nam ona može dati.

Tamne mrlje

ko1

Tamne mrlje koje su se naglo pojavile na vašoj koži mogu biti simptom nadbubrežne insuficijencije ili Addisonove bolesti.

Osobe s ovom bolešću mogu osjetiti bol u mišićima i zglobovima i izgubiti apetit. Osim toga imaju nizak krvni tlak i nizak šećer u krvi. Svi ti simptomi mogu biti vrlo opasni. Ako ih imate, odmah dogovorite sastanak s liječnikom.

Bijele mrlje

ko2

Bolest kod koje koža izgubi pigmentaciju naziva se vitiligo. Razvija se kada imunološki sustav uništi stanice pod nazivom melanociti, uzrokujući da površina kože postane bijela jer stanice više ne daju pigment.

Vitiligo može biti posljedica adrenalne insuficijencije. Najbolje je posjetite endokrinologa ili dermatologa.

Osip

ko3

Svi iznenadni osip na vašoj koži pokazuju da nešto nije u redu s vašim tijelom. Mogla bi biti alergija na hranu, kućne kemikalije, lijekove itd.

U svakom slučaju, bolje se obratiti liječniku jer alergijske reakcije mogu dovesti do vrlo ozbiljnih posljedica, poput Stevens-Johnsonovog sindroma ili Lyellovog sindroma.

 Edemi

ko4

Ako imate edeme (otoke) svaki dan, razmislite i posjetu endokrinologu, jer oni mogu biti znak hipotireoze.

Ovo stanje može nastati kada štitnjača ne proizvodi dovoljne količine hormona. Simptomi koji  mogu pratiti ovu bolest: suha kožu, lice i ekstremiteti, gubitak kose, lomljivi nokti i dobitak na težini. Ako ih imate, odmah posjetite liječnika.

Veliki broj novih madeža i bradavica

ko5

Postoje mnogi razlozi zbog kojih se madeži mogu pojaviti na koži. Osnovna je nasljednost.

U većini slučajeva su bezopasni. Ali ako im broj raste brzo, oni su bolni, ili se mijenjaju u boji i veličini, to je razlog da posjetite liječnika.

I DOKTORI PRIZNAJU OVAJ LIJEK: Spriječava srčani i moždani udar, uništava holesterol i JAČA IMUNITET

Akne, miteseri, začepljene pore

ko6

Postoji mnogo uzročnika akni: ''masna'' koža, neravnoteža hormona ili probavni problemi.

Naravno, potrebno je osigurati pravilnu njegu kože lica. Međutim, da biste ih se riješili, prvo biste trebali pronaći razlog. A to može učiniti samo stručnjak.

Ljuštenje

ko7

Razlozi ljuštenja mogu biti nedostatak vitamina, neravnoteža hormona, alergijska reakcija, seborrheični dermatitis, psorijaza i nekoliko drugih bolesti.

Kada je ljuštenje intenzivno i popraćeno drugim simptomima, to može biti znak ozbiljne bolesti. Ali čak i ako nije, svakako bi bilo dobro posjetiti liječnika.

Prekomjerno znojenje

ko8

Ako ste u dobro prozračenom prostoru s optimalnom temperaturom i niste nervozni, onda se ne biste trebali znojiti previše.

Razlog za prekomjerno znojenje može biti Gravesova bolest, autoimuna bolest koja utječe na štitnjaču. Kao posljedica toga, koža postaje tanja i stalno svrbi. Ako vam se nešto slično događa, posavjetujte se s liječnikom što je prije moguće.

PRONAĐEN NEOČEKIVAN UZROK DIJABETESA: Mnogi ovo nisu znali, a veoma je važno OBRATITE PAŽNJU

Ne propustite