ISKUSNI PEKARI OTKRILI TRIK: Evo šta trebate uraditi da vam HLJEB OSTANE SVJEŽ I PO NEKOLIKO SEDMICA!
Istraživanje koje je sproveo univerzitet u Nebraski pokazao je kako hljeb, gdje god ga držali, ukoliko je na sobnoj temperaturi, da će propasti za najduže sedam dana, a često i kraće.
Zbog toga je preporuka da se hljeb čuva u zamrzivaču ili frižideru.
NAJBOLJA KUHARICA OTKRILA TRIK: Uradite ovo i UŠTIPCI VAM NIKADA NEĆE UPITI ULJE!
![]()
U ovim situacijama šanse da se buđ pojavi na hljebu su minimalne, a vekna može da traje i tri mjeseca. Kad je otopite, djelovaće svježe kao da je upravo kupljena. Ako hljeb jedete i koristite samo ga držite u fružideru u kesi za zamrzivač.
![]()
A ako ga nećete jesti narednih dana, isjecite ga na kriške, stavite u kese, izbacite vazduh i zamrznite.
![]()
Kada budete željeli da odmrznete hljeb, zagrijte ga ili u mikrovalnoj na 15 do 25 sekundi ili na rešetki od rerne na 160 stepeni na nekih pet minuta.
![]()