PORAŽAVAJUĆI podaci: Već u dobi od osam godina djeca mogu početi stvarati lošu sliku o svom izgledu

Mame i bebe
PORAŽAVAJUĆI podaci: Već u dobi od osam godina djeca mogu početi stvarati lošu sliku o svom izgledu
.

Mnogo tinejdžera nezadovoljna je svojim izgledom. U vrijeme puberteta pronalaze mane na svom tijelu koje ih često prate i u odrasloj dobi.

dd

Novo istraživanje Sveučilišta Melbourne otkrilo je poražavajući podatak da djeca mogu lošu sliku o vlastitom izgledu početi stvarati već u dobi od osam do devet godina.

d4

Istraživanje se temelji na podacima prikupljenim od 1100 djevojčica i dječaka u toj dobi. Njihovo zadovoljstvo izgledom mjereno je pomoću dječje ljestvice poremećaja prehrane.

d1

Taj alat sastoji se od osam silueta djece čija tijela variraju od pothranjenog do pretilog.

d7

Djeca su morala identificirati s kojim se likom mogu poistovjetiti te koja im silueta predstavlja idealan oblik tijela.

 

df

Podaci su pokazali da su djevojčice češće nezadovoljne vlastitim tijelom, dok su i neki dječaci s viškom hormona osjetili jednako nezadovoljstvo.

d6

“Uvidjeli smo da su djeca i prije puberteta nezadovoljna vlastitim izgledom, a to povezujemo s razinama hormona koje se mijenjaju uoči ulaska u pubertet. Što je viša razina hormona, to su djeca nezadovoljnija izgledom. Međutim, takva djeca češće su jača i teža od svojih vršnjaka, a to je mogući uzrok loše slike o sebi”, izjavila je autorica istraživanja dr. Elizabeth Hughes.

Napravite kod kuće CRNU MASKU od koje ispadaju svi miteseri: Rezultat će vas ostaviti bez riječi!

d5

ddd

Roditeljima je savjetovala da potiču djecu i često im govore koliko su nevjerojatna te da se tako bore protiv društvenih pritisaka i utjecaja.

d3

fgdz

Ne propustite