Najskuplji igrači bez odigrane minute ove sezone: I Hrvat među najboljih 11, tim je IMPRESIVAN!

Kiosk
Najskuplji igrači bez odigrane minute ove sezone: I Hrvat među najboljih 11, tim je IMPRESIVAN!
.

Klubovi liga 'petice' danas troše enormne svote na transfere igrača i to nije nikakva novost. Međutim, iako se transfer 33-godišnjeg Cristiana Ronalda u Juventus za 100 miliona eura čini kao basnoslovna cifra – o transferima Neymara i Mbappea u PSG da i ne govorimo – oni se posredstvom marketinških akcija i samim igrama na travnjaku na kraju u potpunosti isplate.

ronaldo-mandzo

Ipak, neki klubovi loše procijene isplativost određenih igrača, pa se tako nakon velikog iznosa isplaćenog za određenog igrača, taj isti ne uklopi u momčad, sistem koji trener preferira ili pak na grad i općenito kulturu u koju dođu. Tako je Transfermarkt donio popis najvrijednijih jedanaest nogometaša koji ove sezone nisu upisali niti jednu minutu u prvenstvu, na kojoj su se našla po tri nogometaša iz Liverpoola i Chelseaja te jedan Hrvat. Ali, krenimo redom.

cillesen1

Na golu je Barcelonin Jasper Cillessen – zamjena Marc-Andrea Ter Stegen – koji ove sezone nije skupio niti jedan nastup, a ovog ljeta se podosta provlačilo njegovo ime kao novo pojačanje određenih Premierligaških klubova. Holanđanin se na kraju odlučio za ostanak u Kataloniji i borbu za veću minutažu, a Transfermarkt njegovu vrijednost procijenjuje na 20 miliona eura.

liverpool

Odbranu drže igrači iz engleske Premier lige. Bočne pozicije su rezervirane za nogometaše koji griju klupu u redovima Redsa – Alberto Moreno i Nathaniel Clyne, još nisu dobili poštenu priliku ispred neprikosnovenog dvojca Jurgena Kloppa, Alexander-Arnolda i Robertsona. Trenutna vrijednost španskog lijevog beka Morena je 10 miliona eura, dok je Clyne dvostruko skuplji.

christiansen

Stoperski tandem čine Andreas Christensen iz Chelseaja i Caglar Soyuncu iz Leicestera. 22-godišnjem Christensenu trener Maurizio Sarri još nije dao priliku, iako je njegova procijenjena vrijednost trenutno na čak 40 miliona eura. S druge strane, njegov vršnjak iz Turske stigao je ovog ljeta iz Freibruga, a njegova cijena je 18 miliona eura.

Vezna linija sadrži eksponate o kojima se podosta pričalo ovoga ljeta. Dvojac defanzivnih veznih dolazi – ponovno – iz redova londonske i liverpulske momčadi, a riječ je o 45 miliona eura vrijednom Fabinhu i 25 miliona jeftinijem Dannyu Drinkwateru. Dok će se Englez teško izboriti za poziciju u momčadi pored stroja zvanog N'Golo Kante, brazilski veznjak je trebao biti veliko pojačanje za momčad s Anfielda. Ipak, njegova aklimatizacija na život u gradu Beatlesa i privikavanje na 'gegenpressing' njemačkog trenera traju, sada već, predugo te on još nije upisao niti jednu minutu u Premiershipu.

fabregas

U nimalo boljoj situaciji nije ni saigrač Drinkwatera, Cesc Fabregas. Nekadašnja zvijezda Arsenala i Barcelone trenutno je procijenjena na 30 miliona eura, a sa 31 godinom na leđima, teško da će mu vrijednost više rasti. Iako je riječ o igraču odličnog pregleda igre i sjajne tehnike, još nije dobio u prvenstvu priliku kod ofenzivno orijentiranog talijanskog stratega na klupi kluba sa Stamford Bridgea.

antecoric

Ante Ćorić se nalazi u nezavidnoj poziciji otkad je stigao u Romu. Dok njegov vršnjak Cengiz Under, uz dvije godine mlađeg Justina Kluiverta, igra solidnu rolu u redovima 'Vučice', donedavni ofanzivac zagrebačkog Dinama još se nije uspio nametnuti treneru Eusebiju Di Francescu, piše Germanijak. Njegova trenutna vrijednost, prema Trasnfermarktu, iznosi 7 i pol miliona eura.

joao-mario-inter-1wivvoqlv08it16si9e9bzy0h9

Drugu krilnu poziciju okupira Joao Mario, koji je potpuno pao u drugi plan kod Luciana Spallettija, unatoč činjenici da njegove noge na nogometnom tržištu trenutno vrijede 20 miliona eura. U vrhu napada nalazi se, pomalo i očekivano, napadač Juventusa, mladi Moise Kean. Mladi reprezentativac Italije, koji je postao punoljetan tek u februaru ove godine, teško će dobiti priliku u vrhu napada Stare dame pored Cristiana Ronalda, Marija Mandžukića i Paula Dybale. Njegova cijena trenutno je 12 miliona eura.

moisekean

Ovo je Transfermarktov službeni popis što se tiče dosadašnjeg dijela ove sezone, ali treba napomenuti kako bismo uskoro na terenu mogli vidjeti i Ćorića i Fabinha u sastavu svojih momčadi, dok preostalima slijedi žestoka borba za minutažu.

2

(Novi.ba)

Ne propustite