OVO JE NESTVARAN KHABIBOV PUT DO TRONA: "U jednom trenutku mi je došlo..."

Kiosk
OVO JE NESTVARAN KHABIBOV PUT DO TRONA: "U jednom trenutku mi je došlo..."
.

Ovo je kratki dokumentarni film “Road to Success”, objavljen nakon najvećeg uspjeha u karijeri Khabiba Nurmagomedova. Kroz kompilaciju starih snimaka provjerite što je UFC-ovom prvaku bila motivacija kroz godine, ali i kada je došlo do toga da je umalo odustao od karijere profesionalnog borca.

Film obiluje prekrasnim snimkama Kavkaza, kao i snimkama mladih dagestanskih boraca, dok Khabib sve priča sjedeći ispred kuće u kojoj je odrastao. Tako je u kratkom vremenu ispričao svoju životnu sportsku priču.

khabib-nurmagomedov

"Odrastao sam u sportskoj porodici, otac mi je bio trener, tako da sam u treningu otkako znam za sebe. Kako smo živjeli kraj dvorane, budio me zvuk iz nje te sam uvijek mislio kako već kasnim na trening", ispričao je Khabib ono čega se sjeća iz najmlađih dana.

Ispričao je kako je 2004. godine odlučio biti profesionalac, kada je popratio Dagestan Open turnir u sambu. Onda je zapravo sve krenulo, no nije bilo lako, posebno u trenucima kada je gotovo od svega odustao.

"Pucali su mi križni ligamenti, nakon toga i meniskus. Bilo je tu ponavljanja operacija i rehabilitacije. Slomio sam dva rebra i to mi je bilo dva mjeseca oporavka. U jednom sam trenutku razmišljao od svega odustati, htio sam napustiti sport. Otac mi je tada rekao kako ne smijem stati te da su sve to ispiti koje moram proći."

conor-mcgregor-khabib-nurmagomedov

conor-mcgregor-khabib-nurmagomedov-ufc

Uz spomenute snimke Dagestana, Khabib je još ispričao zašto se uvijek vraća kući te zašto život planira provesti u svom rodnom kraju. Otkrio je što planira u narednim godinama i koliko se planira boriti.

Iznenađenje na kraju, ovaj video snimljen je dok su tek bili pregovori za borbu protiv Conora. Ipak, nama ga je bio užitak pogledati, a vjerujemo kako će i vama.

(Novi.ba)

Ne propustite