BOLTA NALJUTILI AUSTRALIJANCI: Ovo sigurno nije očekivao, nakon sjajne utakmice

Kiosk
BOLTA NALJUTILI AUSTRALIJANCI: Ovo sigurno nije očekivao, nakon sjajne utakmice
.

Jamajčanin Usein Bolt, svjetski rekorder na 100 i 200 metara, u centru je pažnje ovih dana u Australiji gde se nalazi na probi u klubu Central Coast Mariners.

Bolt je kao starter bio dvostruki strijelac u petak u prijateljskoj utakmici, što su mu bili prvi golovi uopšte kao fudbaleru, ali ga je nedugo poslije sačekala neprijatnost - morao je da se odazove na doping kontrolu.

bolt-fudbal

S pravom se pita Bolt, čemu doping kontrola kada se povukao iz atletike, kada je i dalje amaterski fudbaler (sve dok ne dobije profesionalni ugovor, što je vrlo neizvjesno).

Požalio se zbog "druženja" sa Antidoping agencijom Australije, te je podijelio to sa svojim fanovima.

"Dakle, ljudi, ja sam se povukao iz atletike kako bih postao fudbaler, ali pogledajte ovo." - napisao je na instagramu, a uz poruku priložio rezultate doping kontrole.

Iako je tek na probi u australijskom klubu, antidoping agencija ga i dalje gleda kao vrhunskog sportistu i kao takvog i predmetom provjera.

"Kako ću da idem na doping kontrolu danas? Čak još nisam ni profesionalni fudbaler. Ne, stvarno." - u čudu je Bolt.

"Pitao sam tu damu "Zašto me provjeravate kad nisam ni potpisao ugovor?", rekla je da su njoj rekli da sam elitni sportista i da moram biti testiran."- za kraj je dodao Jamajčanin.

Boltov klub bi narednih dana trebalo da "presječe" da li će ponuditi ugovor slavnom atletičaru s obzirom na to da kreće sezona, ili će ovaj fudbalsku sreću morati da potraži na nekom drugom mjestu.

Ne propustite