Engleski huligani lome sve pred sobom u Sevilli, policija pokušava da ih rastjera!

Kiosk
Engleski huligani lome sve pred sobom u Sevilli, policija pokušava da ih rastjera!
.

Reprezentacija Španije u okviru Lige nacija večeras u 20:45 u Sevilli dočekuje Englesku, a engleski huligani kao i prethodnog dana prave haos po ulicama Seville.

eng

Nadzorne kamere snimile su ih kako u vidno alkoholiziranom stanju bacaju stolice i stolove po trgovima i ulicama, te kako nogama razbijaju retrovizore na parkiranim automobilima. Pored toga, lokalno stanovništvo prijavljuje da ljude koji prolaze zalijevaju pićem.

huligani

U Sevillu je došlo oko tri hiljade engleskih navijača, a ovakvo ponašanje nekih među njima izazvalo je angažman interventnih jedinica španske policije, nakon što su pripadnici temeljnih snaga reda morale divljanje Engleza smirivati. Nema informacija da li je pri tome došlo do povreda ili eventualnih hapšenja.

eng2

Engleski mediji ističu da su ovo prvi veći incidenti koje su navijači njihove reprezentacije izazvali u inostranstvu nakon gostovanja u Amsterdamu u martu.

eng1

Engleska je tada u prijateljskoj utakmici pobijedila 1:0, a prije meča uhapšeno je više od 100 navijača gostiju. Jedan, koji je tada bacao bicikle u kanal, dobio je doživotnu zabranu dolaska na utakmice reprezentacije, a trojica su dobili trogodišnje zabrane.

(Novi.ba)

 

Ne propustite