KAKVA BI TO SENZACIJA BILA: Evo kako bi Kosovo moglo vrlo lako da zaigra na Euru!

Fudbal
KAKVA BI TO SENZACIJA BILA: Evo kako bi Kosovo moglo vrlo lako da zaigra na Euru!
.

Fudbalska reprezentacija Kosova je 2012. godine dobila pravo nastupa u međunarodnim i prijateljskim utakmicama. Samo osam godina kasnije mogli bi zaigrati na svom prvom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu koje će se održati 2020. godine.

Iako je do sada veliki broj "velikih" reprezentacija imao primjedbe na Ligu nacija, "male" reprezentacije, u koje se ubraja i reprezentacija Kosova bi mogle biti prilično zadovoljne.

Kosovo se trenutno nalazi u najslabijoj Ligi D, u grupi s Azerbejdžanom, Maltom i Farskim otocima.

kosovo3

Prije nego što je natjecanje krenulo Azerbejdžan je bio favorit grupe, međutim Kosovo je trenutno najugodnije iznenađenje grupe, a kad je na Farskim otocima povelo prekrasnim golom Milota Rashice u 37. minuti, činilo se da će doći na korak da osiguraju prvo mjesto. No gol Renea Joensena u 50. minuti značio je da su obje utakmice ipak na kraju završile 1:1.

Ipak, Kosovo je i dalje na prvom mjestu sa dva boda više od Azerbejdžana, reprezentacije koju dočekuju u novembru, u vjerovatno odlučujućoj utakmici.

kosovo2

Ako reprezentacija koju uspješno vodi Švicarac Bernard Challandes obrani svoje prvo mjesto, ne samo što će otići u viši rang u sljedećem izdanju Lige nacija već će izboriti i mjesto u dodatnim kvalifikacijama za Euro 2020. godine, gdje će protiv Makedonije, Bjelorusije ili Gruzije u dvije nokaut utakmice tražiti plasman na Europsko prvenstvo, što bi bio zaista senzacionalan uspjeh.

(Novi.ba)

 

Ne propustite