HRVATICE VIŠE NEĆE DA KRIJU, PROGOVORILE O HORORU U BOLNICAMA: 400 jezivih svjedočanstava stiglo ministru zdravlja!

Region
HRVATICE VIŠE NEĆE DA KRIJU, PROGOVORILE O HORORU U BOLNICAMA: 400 jezivih svjedočanstava stiglo ministru zdravlja!
.

Predstavnice udruge Rode danas su uručile Ministarstvu zdravlja 400 svedočanstava žena koje su doživjele horor u hrvatskim bolnicama. Akcija je pokrenuta poslije strašne ispovijesti poslanice Mosta Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru da su joj u KBC Split obavili kiretažu bez anestezije, što su iz splitske bolnice demantovali.

 

"Nosimo sa sobom 400 svjedočanstva žena koje su doživjele neku vrstu nasilnog, odnosno bolnog postupka prije, poslije ili za vrijeme porođaja", izjavila je Daniela Drandić iz udruženja Rode novinarima pred Ministarstvom zdravstva.


"Radi se o situacijama gdje su žene vezivali za sto. Nema pravila, jednako je zastupljeno po cijeloj Hrvatskoj. To je društveni problem", rekla je ona i dodala da se bol žene smatra manje vrednom od bola muškarca.


Ministar zdravlja Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da se u Hrvatskoj ne događaju takvi postupci.

o1

"Ovo je istina, ovo su priče 400 žena koje su nam se za samo dva i po dana javile, ovo nije prvi put da govorimo o tome, ali se nadam da je zadnji i da će se nešto preduzeti po tom pitanju", poručila je Drandićeva. 

Vjerica Radeta ponovno izvrijeđala Hatidžu Mehmedović: NEĆETE VJEROVATI ŠTA JE SADA IZJAVILA!

o
Izvršna direktorka Rode Ivana Zanze kaže da je ovo nasilje nad ženama uslovljeno njihovim polom, ali da je, nažalost, na ženama "da uvjeravaju institucije da se to dogodilo".


Ispovijest poslanice Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru izazvala je veliku reakciju javnosti, dok su se zvaničnici, sa ministrom Kujundžićem, ujedinili u tvrdnji da se takve stvari ne događaju u Hrvatskoj.

PLAĆALI LJUDIMA DA KUPUJU, A EVO GDJE ĆE PILETINA ZAVRŠITI: Otkriven uzrok HAOSA u LIDL-u!

 

Ne propustite