POGLEDAJTE KAKO JE KHABIBOV PRIJATELJ NASRNUO NA MCGREGORA: Ovaj snimak smo željno čekali! (VIDEO)

Kiosk
POGLEDAJTE KAKO JE KHABIBOV PRIJATELJ NASRNUO NA MCGREGORA: Ovaj snimak smo željno čekali! (VIDEO)
.

Atletska Komisija države Nevade je izdala privremenu suspenziju Khabibu Nurmgomedovu i Conoru McGregoru dok traje istraga vezana za UFC 229, odnosno haos koji je nastao nakon što je Rus obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji proteklog vikenda u Las Vegasu.

conor-mcgregor-khabib-nurmagomedov-split

Ova privremena suspenzija može trajati maksimalno deset dana, a u prvi mah se vjerovalo da će Irac biti izuzet, no kasnije snimke su pokazale i njegovu odgovornost u makljaži i haosu.

kh

Osam dana nakon borbe vijeka između Habiba Nurmagomedova i Conora McGregora objavljen je novi video koji jasno pokazuje da je Irac prvi napao članove Habibovog tima, ali u kojem se vidi i način na koji je u tučnjavi učestvovao Asadulla Emiragaev.

khabib

Podsjetimo, Habib je porazio McGregora nakon što je Irac predao borbu u četvrtoj rundi, a nakon borbe uslijedio je pravi haos pošto je Rus krenuo u obračun s članovima protivničkog tima, preskočio je ogradu i nasrnuo je na Dillona Danisa. 

khabib-mcgregor-aftermath-khabib-escorted-off

Asadulla Emiragaev je Habibov prijatelj iz djetinstva, a na videu se jasno vidi da je preskočio ogradu i da je udario McGregora više puta.

Pogledajte video:

Ateletska komisija je zamrznula honorar ruskog borca u iznosu od  2 miliona dolara dok je onaj Conorov isplatila (3 miliona). U međuvremenu je Nurmagomedov zaprijetio UFC-u da u slučaju otkaza Zubaira Tukhugova UFC mogu potrgati i njegov ugovor. Tukhugov je jedan od Khabibovih boraca koji su sudjelovali u makljaži i koji su već dobili obavijest da više nisu dio elitne promocije.

449-floyd-mayweather-vs-conor-mcgregor-0

TRENER SVIH TRENERA O NAVODNOM NAMJEŠTANJU ZVEZDE: Pet miliona čega? Ne je.u nas ni pet posto!

 

Ne propustite