NAJBOLJI TROJAC U HISTORIJI: MEN, The Fab Three, BBC, MSN ili skroz neko drugi?!

Kiosk
NAJBOLJI TROJAC U HISTORIJI: MEN, The Fab Three, BBC, MSN ili skroz neko drugi?!
.

Interov njemački, Milanov holandski trojac ili neko iz moderne ere? Ko je bio najjači? Krenimo redom...

MSN: Neymar je 'razbio' Barcelonin trojac prošle sezone kada je pobjegao u Francusku nakon šokantnog, 222 miliona eura teškog transfera u PSG, ali legenda o MSN partnerstvu živi i dalje.

A s sjajnim Brazilcem uz bok Lionela Messija i Luisa Suareza, katalonski gigant  je osvojio Ligu prvaka, svjetsko klupsko prvenstvo i domaće prvenstvo (dvaput) rasturajući pritom suparničke obrane nevjerojatnom brzinom, vještinom i kretanjem.

1024x512-noticia-web-basica-campions-copaliga-trident2-v1464016370

BBC: Dok se MSN formirao na Camp Nou, Real Madrid je oformio vlastiti napadački trijumvirat koji je postao institucija u španjolskoj metropoli.

Cristiano Ronaldo, koji je u međuvremenu prešao u Juventus, bio je neosporna zvijezda showa, ali dodatak Garetha Balea i Karima Benzeme dao je još žešći ritam, snagu i, naravno, golove napadačkoj liniji koja je odvela los blancose do četiri naslova evropskog prvaka u pet godina.

1524078216-533624-1524078377-noticia-normal

BBC2: Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli i Giorgio Chiellini formirali su strašnu obrambenu liniju ispred legendarnog golmana Gianluigija Buffona kada se Juventus opet etablirao kao jedna od glavnih sila evropskog nogometa.

Ovaj BBC je pružio temelj na kojem je nastao ponovni uzlet crno-bijelih, a pomogli su staroj dami da osvoji šest uzastopnih naslov talijanskog prvaka da bi nakon toga Bonucci otišao u Milan prošle sezone. No, samo da bi se ovoga ljeta vratio...

leonardobonucci-cropped-1qp2jfnh4phlm1g013b6eobrqv

Milanovo holandsko zlato: Dolazak Marca van Basten i Ruuda Gullita na San Siro 1987. godine pokazao se ključnim za Milanov prvi naslov talijanskog prvaka nakon devet godina, ali tek je potpis Franka Rijkaarda katapultirao crveno-crne prema slavi na svjetskog razini.

Holandskije trojac postao epicentar  odlične momčadi Arriga Sacchija, pomogavši talijanskom sastavu da osvoji dva europska kupa i dva klupska svjetska prvenstva.

gullit-van-basten-rijkaard-2

Sveto trojstvo Manchester Uniteda: Bilo je nešto čudesno oko spektakularnog trijumvirata Manchester Uniteda kojega su činili George Best, Denis Law i Bobby Charlton čak i prije nego što su pomogli klubu da probije led i 1968. godine postane prvi engleski klub koji je osvojio evropski kup.

Zaista, Law i Charlton su već osvojili Zlatne lopte za svoje predstave i uspjehe s Unitedom, a Bestu je to pošlo za rukom nakon historijskog evropskog uspjeha.

article-1390533-039024400000044d-576-634x380

MEH: Smrtonosna napadačka formacija koju su činili Lionel Messi, Samuel Eto'o i Thierry Henry bila je sve samo ne ono što njen akronim sugerira (MEH - dosadnjikavo, nap. a.), jer su ekipu koja je obilježila jednu eru pogurali prema trostrukoj kruni u prvoj sezoni Pepa Guardiole na klupi.

Tada tek s 21 godinom na leđima, Messi je preuzeo vodeću ulogu u Barceloni 2008. godine, kad je postalo jasno kakva je igračina i koji su mu dometi no ni njegovi daleko iskusniji partneri nisu previše zaostajali za njim. Tri nepredvidiva i praktički nezaustavljiva napadača savršeno su funkcionirala međusobno i vratila Barcelonu na vrh evropskog fudbala.

1337852

Beatlesi (bez Ringa): 'Bend' se raspao kad je Philippe Coutinho napustio Liverpool u januaru ove godine, ali ostatak grupe i dalje ide jako.

Mohamed Salah, Roberto Firmino i Sadio Mane "praše" jako kao nikad. Odveli su tim Jürgena Kloppa u finale Lige prvaka prošle sezone sugerirajući da je uloga (sad) Barceloninog nogometaša na Anfieldu više bila ona Ringa Starra u Beatlesima, a ne Johna Lennona.

p180414-054-liverpool-bournemouth-600x400

Interovi njemački junaci: Lothar Matthäus i Andreas Brehme su već imali osvojenu Serie A s Interom kad se sunarodnjacima 1989. godine pridružio Jürgen Klinsmann i istoga trena postao faktor u Italiji.

Činili su kičmu milanskog kluba te pomogli pobijediti Romu u dvije utakmice finala Uefa kupa.

lothar-matthaus-jurgen-klinsmann-and-andreas-brehme

Barcelonini virtuozi u vezi: Trojac u veznoj liniji - Xavi, Andres Iniesta i Sergio Busquets bili su srce one legendarne postave Barcelone koju je vodio Pep Guardiola.

Svaka od tri ove zvijezde produkt je klupske akademije, a osvojili su Ligu prvaka tri puta te svjetsko klupsko prvenstvo dvaput prije nego je Xavi digao sidro 2015. godine. Sad, nakon Iniestinog odlaska, Busquets je 'posljednji mohikanac' od tog trojca virtuoza.

i

Brazilova tri R: Simboli Brazilovog nedavnog i posljednjeg zlatnog doba - fenomenalni napadači Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinho - oformili su najjače napadačko partnerstvo koje je reprezentativni nogomet ikad imao luksuz gledati.

Sva trojica dala su dali doprinos u pohodu Selecaa na svjetski naslov u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, ali glavni je glumac bio Ronaldo koji je doživio savršeno iskupljenje za bol doživljenu u Francuskoj četiri godine ranije. Ronaldo je u finalu, u pobjedi nad Njemačkom, zabio dva gola.

ronaldo-rivaldo-ronaldinho-brazil-2002-world-cup-10dzn4mgrpfuj1sk7l7fpijj4d

MEN: Najskuplji napadački trijumvirat u historiji fudbala, Kylian Mbappe, Edinson Cavani i Neymar (ili 'MEN'), odmah je pokazao koliko vrijedi PSG-u. Zabili su zajedno 87 golova prošle sezone, osvojivši pritom četiri trofeja.

No, razočaravajući poraz u osmini finala Lige prvaka znači da je ostao pritisak na ovom trojcu da isporuči najcjenjeniji trofej europskog nogometa ostao. Posebice na rekorderu što se tiče transfera, Neymaru.

Ako je suditi prema prvom nastupu u novoj sezoni i porazu kod Liverpoola na Anfieldu (2:3), PSG bi opet mogao kašljucati u Ligi prvaka i u svom pohodu na kontinentalnu slavu...

kylian-mbappe-edinson-cavani-neymar-psg-celtic-13092017-1e6bzx55xoxpv10tf92692ramy

(Novi.ba)

Ne propustite