ZBOG JEDNOG PITANJA MILENA JE NOVINARKU GAĐALA TABLETAMA: " To me umalo koštalo uloge u čuvenom filmu"

Show
ZBOG JEDNOG PITANJA MILENA JE NOVINARKU GAĐALA TABLETAMA: " To me umalo koštalo uloge u čuvenom filmu"
.

Biografija legendarne glumice Milene Dravić prepuna je zanimljivosti, a jedna od njih je s filmskog festivala u Cannesu.

Naime, kada ju je na konferenciji za novinare u Francuskoj jedna novinarka, zbunjena time što takav film dolazi iz Jugoslavije, maliciozno pitala znaju li Jugoslovenke uopšte da postoje kontracepcijska sredstva, Milena je reagovala veoma burno bacila joj je u lice tablete za migrenu i dobila aplauz svih prisutnih.

milenaaaa

U to vrijeme Jugoslavija je bila zatvorena prema Zapadu, a Mileni pitanje nije baš dobro sjelo.

"Oduševljena u takvom društvu, dobivam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila s migrenom, umjesto odgovora, sjetila sam se tableta protiv migrene. Izvadim ih iz torbe i gađam je njima. Sve novine su pisale o tome, a ruska "Literatura gazeta" je napisala da sam se neprimjereno ponašala. To me umalo stajalo i uloge u čuvenom filmu Bitka na Sutjesci.  Nikola Popović, direktor 'Sutjeske', javio mi je da neću igrati u tom filmu", prenio je njene riječi Kurir.

milena

milena-dravic-1

milenaaa1

Milena i njen muž i kolega Dragan su se bavili humanitarnim radom, iako nikada nisu govorili o djelima koja su činili. Tako su glumci svojevremeno odustali od kupovine automobila i novcem koji su namenili za to pomogli dječaku za kog su čuli putem televizije. Kada su vidjeli prilog o mališanu kom je hitno potrebna operacija očiju, shvatili su da im automobil nije potreban i da je pametnije da novac ulože u nešto korisno.

14-milena

milenagaga

Podsjetimo, slavna glumica nas je napustila sinoć u 79. godini života i čitav region se oprašta od nje.

milena1

milena-dravic

ZAŠTO MILENA I JA NISMO IMALI DJECE: Ispovijest Dragana Nikolića u kojoj je bio iskren do kraja!

Ne propustite