Borna Ćorić savršenom igrom izbacio Federera za finale Mastersa u Šangaju!

Tenis
Borna Ćorić savršenom igrom izbacio Federera za finale Mastersa u Šangaju!
.

Borna Ćorić plasirao se u finale Masters turnira u Šangaju pobjedom protiv prvog nositelja, Švicarca Rogera Federera. Hrvat je bio bolji u dva seta rezultatom 6:4, 6:4.

Ćorić je odlično krenuo u meč i odmah u prvom gemu prvog seta uzeo break Federeru kojeg je do kraja prvog seta sačuvao i osvojio ga sa 6:4.

Borna je jednostavno odigrao perfektan set u kojem je odlično servirao, snažno vraćao udarce i praktično nije dao niti jednu šansu Federeru da dođe do break prilike, što se već odavno nije desilo Rogeru u jednom meču.

federer

Drugi set je krenuo potpuno identično kao i prvi, Ćorić odmah u prvom gemu uzima break Federeru i nastavlja sa odličnom igrom i sjajnim servisom.

Federer u pojedinim trenucima meča jednostavno nije ličio na sebe i pravio je dosta grešaka. Ćorić je tako i drugi set priveo kraju i također ga osvojio sa 6:4.

Borna je cijeli meč odigrao bez greške i bez oscilacija u igri, uz odličan servis, te se sasvim zasluženo plasirao u finale.

Ćorić će u finalu igrati protiv drugog nositelja Novaka Đokovića koji je nešto ranije bio bolji od Aleksandra Zvereva sa 6:2, 6:1.

Ne propustite