VOZAČI OPREZ, KREĆE VELIKA AKCIJA POLICIJE: Na jednu stvar će policajci posebno obraćati pažnju

Kiosk
VOZAČI OPREZ, KREĆE VELIKA AKCIJA POLICIJE: Na jednu stvar će policajci posebno obraćati pažnju
.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u narednom periodu realizovaće akciju “Pojas, sigurnosne sjedalice za djecu i mobilni telefoni” sa ciljem povećanja sigurnosti u saobraćaju i smanjenja posljedica po lica u saobraćajnim nezgodama.

Akcija će na području RS-a trajati od 15. do 31. oktobra, saopšteno je iz MUP-a RS.

policija1

“Podsjećamo građane da je korištenje pojasa i sjedalica zakonska obaveza, te da je zabranjena upotreba mobilnih telefona za vrijeme upravljanja vozilom”, naveli su iz MUP-a.

OPREZ, OVAJ ČOVJEK JE SVE OTKRIO: Ovako varaju vozače na benzinskim pumpama (VIDEO)

Iz MUP-a apeluju da se učesnici u saobraćaju pridržavaju zakonskih propisa i na taj način utiču na smanjenje mogućih posljedica po sebe i po druga lica.

policija2

“U devet mjeseci ove godine evidentirano je 7.628 saobraćajnih nezgoda u kojima je stradalo 2.645 lica, od kojih je više od 75 odsto vozača, suvozača i putnika”, navodi se u saopštenju i dodaje da je analizom utvrđeno da veći broj ovih lica nije koristio pojas.

OVO VAM NISU POKAZALI! Sjajni trikovi za vozače kojima vas nisu naučili u školi vožnje

Iz MUP-a naglašavaju da su u tom periodu zbog nekorištenja pojasa izdata 12.324 prekršajna naloga, dok je zbog nepropisnog prevoza djece na prednjem i zadnjem sjedištu izdato 376 naloga.

policija3

“Zbog korištenja mobilnog telefona za vrijeme učestvovanja u saobraćaju sankcionisano je 1.790 vozača”, naveli su iz MUP-a.

Iz ove institucije poručuju da korištenje pojasa znatno utiče na smanjenje posljedica povreda vozača, suvozača i putnika, dok je korištenje sjedalice za djecu najbolji način zaštite djece od neželjenih posljedica, prenosi Srna. 

policija4

Upotreba mobilnog telefona vozaču prilikom vožnje odvlači pažnju, povećavajući rizik od nastanka saobraćajnih nezgoda, napominju iz MUP-a.

policija5

 

Ne propustite