Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Belek, Göreme, Nevsehir...

Kiosk
Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Belek, Göreme, Nevsehir...
-

Kapadokija je ime za čudesno područje koje se nalazi u trokutu između gradova Nevsehira, Nigdea i Aksarayja. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Turskoj zbog svojih jedinstvenih geoloških, povijesnih i kulturnih atrakcija. To je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u nevjerojatnim prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest ili u zoru poletjeti balonom iznad bajkovitog krajolika.

10098-8

Bosanskohercegovački portal za online i grupnu kupovinu CityDeal.ba je napravio nekoliko ponuda za Tursku sa uključenim smještajem i prevozom.


Sve ponude možete pogledati na sljedećim linkovima:

1. https://goo.gl/1P1pUL

2. https://goo.gl/ZZLXV2

3. https://goo.gl/tFwM1y

4. https://goo.gl/bYu33A

5. https://goo.gl/MAhLPP

6. https://goo.gl/bxzgZC

7. https://goo.gl/7hkRQh

8. https://goo.gl/qg2v6t

Ovo je područje čiju historiju čovjek piše još otkad je prvi put stupio na tlo Azije. Kapadokija je prekrasna pokrajina koja će oduševiti svakog putnika svojim krajolikom, jednostavnim ljudima i skrivenim bogatstvima. A kada govorim o skrivenim bogatstvima, onda stvarno mislim na skrivena bogatstva.

Kapadokija se smjestila između dva velika vulkana, koji su prije nekoliko miliona godina doslovno obilježili ovo područje i zacrtali mu sudbinu. Nakon dugotrajnih erupcija, cijelo područje između dva vulkana bilo je prekriveno debelim slojem vulkanskog kamenja koje je nastalo stvrdnjavanjem tekuće lave. Ispod tog kamena nalazio se vapnenac koji je nestajao kroz hiljade godina pod utjecajem snijega i kiše.  Podzemni gradovi samo su dio onoga što ćete ovdje vidjeti i naučiti.

Kapadokijin nevjerojatan sci-fi pejzaž daje vam osjećaj kao da se nalazite na nekoj drugoj planeti. Nekoliko vulkanskih eurpcija, praćenih prirodnim natapanjem i erozijom, izgradili su ovaj čudan i predivan pejzaž kratera, dolina, vilinskih dimnjaka, crvenih kanjona i ravnih planina. 10104-6

 

Turska je kuhinja zbog geografskog položaja poprimila utjecaj kulinarskih trendova iz Azije i Europe. Lahmacun ili turska verzija pizze je savršena opcija za ručak. Večeru je najbolje početi raznovrsnim namazima, a za glavno jelo preporučuje se kebap. 

Skoro pola miliona ljudi je poletjelo balonima na vrući zrak iznad Kapadokije, čime su ovo mjesto učinili najpopularnijim mjestom za let balonom na svijetu. Ne samo da je pogled fenomenalan, nego je Kapadokija jedno od par mjesta na svijetu gdje nekoliko stotina balona polijeće u isto vrijeme čineći tako čarobnu sliku na savršenom nebu.

 

turska-kapadokija-i-istanbul-435

 

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba, uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našim prodajnim mjestima u SCC-u (-1 sprat) i na prodajnom mjestu BBI Shopping centra (prizemlje).

Pametno kupujte i značajno uštedite samo uz CityDeal.

 

 

Ne propustite