AKO STE SE IKAD PITALI: Evo kako izgleda žena Šefika Džaferovića, isplivali DETALJI o njemu koje dosad NISTE ZNALI!

Kiosk
AKO STE SE IKAD PITALI: Evo kako izgleda žena Šefika Džaferovića, isplivali DETALJI o njemu koje dosad NISTE ZNALI!
.

Kandidat SDA-a za Predsjedništvo BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović proglasio je izbornu pobjedu, a ovo su detalji o njemu koje dosad niste znali.

dzaferovic-dodik-komsic-1

Šefik Džaferović rođen je 9. septembra 1957. godine pored Zavidovića, u selu Brezik, na rijeci Krivaji. Prve tri godine života provodi u porodičnoj kući rahmetli djeda Omera i nane Fate, a zatim s ocem Salihom i majkom Hatkom 1960. godine porodica seli u Donju Lovnicu, mjesto između Zavidovića i Žepča.

dzaferovic-sefik

Doselili su u jedan stan u tzv. Zadružnom domu, gdje otac radi kao poslovođa prodavnice. Brat Ejub rodio se 1960. godine, a sestra Hasnija 1962. godine. Porodica 1967. godine izgrađuje kuću u Zavidovićima, gdje Šefik završava osnovnu školu i gimnaziju.

sefik-dzaferovic2

Godine 1975. upisuje Pravni fakultet u Sarajevu i živi u privatnom smještaju, a svoje slobodne dane provodi u Zavidovićima, gdje pomaže u obiteljskom poslu.

“Moji roditelji, brat, sestra i ja smo naporno radili u osiguravanju naše egzistencije. Otac je nakon odlaska u penziju otvorio jednu piljaru, gdje je prodavao voće i povrće. Ja sam kao gimnazijalac, a kasnije i kao student, svoja ljeta provodio čuvajući i prodavajući lubenice na pijaci u Zavidovićima. Hvala Bogu, uvijek smo zarađivali dovoljno da možemo normalno živjeti. Svi smo radili i gledalo se da se sa svojih deset prstiju osigura sve što je potrebno za egzistenciju. I još nešto, ključno je bilo da se djeca obrazuju, što je mom ocu i majci bilo vrlo bitno. Nikada nismo išli na ljetovanje, ali svetroje smo završili fakultete i porodica je uvijek bila na okupu”, prisjeća se Džaferović, prenosi "Stav".

sefik

Diplomirao je kao prvi u generaciji s prosječnom ocjenom 9,26, te je dobitnik “Zlatne značke” Univerziteta u Sarajevu, a radio je i kao demonstrator na predmetu Krivično pravo kod profesora Aleksandra Stajića.

sefik-dzaferovic03

“Prilikom dolaska na fakultet primijećen sam kao neko ko odskače od ostalih studenata, i to me je pratilo sve vrijeme studija i imao sam osjećaj da sam cijenjen i poštovan od ostalih kolega”, objašnjava Džaferović, koji je fakultet završio s nepune 22 godine. Trebao je ostati kako asistent na Odsjeku za krivično pravo, ali u tom trenutku nema raspoloživog mjesta na toj funkciji, a Džaferović odbija preuzeti istu asistentsku poziciju u Banjoj Luci i Mostaru, te se odlučuje vratiti u Zavidoviće da pomogne roditeljima u školovanju brata i sestre. Počinje raditi kao pripravnik u Općinskom sudu u Zavidovićima, a nakon godinu dana polaže pravosudni ispit.

dzaferovic

U julu 1980. godine izabran je za sudiju Općinskog suda u Zavidovićima i radi na krivičnom referatu. Suprugu Vildanu, rođenu u Gračanici, upoznao je tokom studija u Sarajevu. Ista generacija, oboje odlični studenti, Vildana ekonomije, a Šefik prava, svoju su vezu okrunili brakom 17. septembra 1980. godine. Imaju dvoje djece, Jasmina i Jasminu.

supruga-vildana

Komšić otkrio ko mu je sve čestitao nakon pobjede: Među njima je i OVAJ poznati hrvatski političar, mnogima neće biti dobro kad čuju koji!

Ne propustite