Federer: Volim ovaj dio sezone!

Tenis
Federer: Volim ovaj dio sezone!
.

Roger Federer ove sedmice se vraća natjecanjima i brani titulu pobjednika na Masters turniru u Šangaju, a kako kaže, raduje se posljednjim sedmicama sezone. Švicarac je osvojio 24 od svojih 98 titula upravo u dvorani.

"Volim ovaj dio sezone", rekao je Federer. "Uvijek je bio dobar za mene. Možda zbog brže podloge, nisam siguran..."

37-godišnji Federer koji nije igrao nakon poraza od Johna Millmana u četvrtom kolu US Opena, već se kvalificirao za završni turnir sezone koji će se igrati u Londonu od 11. do 18. novembra u Londonu.

"Uzeo sam odmor nakon US Opena, osjećam da sam tamo gdje i želim biti...Još uvijek postoje ciljevi koje želim ispuniti do kraja sezone.", dodao je Federer.

Osvrnuo se i na 2017. godinu, "Prošla godina je praktično bila kao iz bajke od početka do kraja. Bilo je samo jedno razočarenje na kraju, na završnom turniru u Londonu, kada sam izgubio od Goffina. Bio sam pomalo razočaran svojom igrom i to je vjerovatno bio prvi put u cijeloj sezoni da sam se tako osjećao."

"Ove godine, sezona je također bila odlična. Osvojio sam Australian Open, nakon turnira u Rottherdamu sam se ponovo vratio na prvo mjesto , igrao dobro u finalu turnira u Indian Wellsu, te igrao solidnu sezonu na travi. Nisam igrao dobro na turniru u Cincinnatiju, ali sam došao do finala tamo."

Federer ove sezone ima učinak od 36 pobjeda i 6 poraza, a prvi protivnik na turniru u Šangaju bit će mu Daniil Medvedev.

Ne propustite