NI METEOROLOZI NE MOGU VJEROVATI, IZDATO UPOZORENJE: Naredne sedmice će nas pogoditi, OVO SE JOŠ NIJE DESILO (FOTO)

Kiosk
NI METEOROLOZI NE MOGU VJEROVATI, IZDATO UPOZORENJE: Naredne sedmice će nas pogoditi, OVO SE JOŠ NIJE DESILO (FOTO)
.

Danas je u Bosni bilo oblačno sa kišom i pljuskovima. U Hercegovini je preovladavalo malo do umjereno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi u Hercegovini su registrovani u poslijepodnevnim satima. 

VREMENSKA PROGNOZA: U našoj zemlji danas pretežno oblačno​

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 7; Bihać i Ivan Sedlo 17; Gradačac, Jajce, Sanski Most i Sarajevo 18; Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Srebrenica 19; Bugojno, Livno i Zvornik 20; Prijedor 21; Doboj i Zenica 22; Trebinje 24; Grude i Stolac 25; Mostar 28°C.

l-am

Sutra u Bosni oblačno prijepodne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini umjerena naoblaka. Od sredine dana prema večernjim satima izgledni su i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. 

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C. 

suncano-oblacnost28052017

Portal "Severe Europe" javlja kako nas naredne sedmice očekuje toplinski val sa temperaturama koje su znatno veće od prosjeka za ovo doba godine.

Veoma toplo vrijeme očekuje se i u najsjevernijim krajevima Europe pa će se topla fronta širiti preko Skandinavije i Atlantskog oceana sve do Grenlanda, piše Severe Weather Europe.

cc316b202569a9be1dcd

Toplo će biti na cijelom europskom kontinentu, a u drugom dijelu sedmice očekuje se da će temperature biti od 7 do 10 stepeni više od prosjeka za ovaj dio godine. 

U središnjoj Evropi će se sredinom sedmice najviša temperatura kretati oko 25 stepeni, dok će u Francuskoj doseći 30, a u Španiji i prijeći 30 stepeni. Za sljedeći vikend se na sjeveru Europe očekuju temperature čak 15 stepeni više od prosjeka.

sarajevo

Srednjoročna prognoza za našu zemlju

U naredna dva dana u Bosni se očekuje oblačno vrijeme sa izrazitom maglom u kotlinskim predjelima, a u Hercegovini umjereno oblačno. Od srijede 10.10.2018. godine prognozira se stabilno i sunčano vrijeme u cijeloj zemlji. Kratkotrajna nestabilnost uz padavine očekuje se 18. i 19. oktobra, a do kraja prognoznog perioda 23.10.2018. godine ponovno se očekuje stabilizacija vremenskih prilika.

Nešto više jutarnje i dnevne temperature prognoziraju se 08. i 09 oktobra. U Bosni se u jutarnjim satima očekuju od 10 do 15, a u Hercegovini od 13 do 18. Dnevne temperature zraka u Bosni prognoziraju se do 20, a na jugu naše zemlje do 25 °C.

suncano

Od 10. oktobra do kraja prognoznog perioda 23.10.2018. godine očekuju se nešto niže jutarnje i dnevne temperature, prikladnije godišnjem dobu. Vrijednosti minimalnih temperatura prognoziraju se od 5 do 10 u Bosni, a na jugu od 8 do 13 stepeni. Maksimalne temperature u Bosni se očekuju od 12 do 17, a u Hercegovini od 17 do 22 °C.

EVO KAD NAM STIŽE VELIKI SNIJEG, STIGLA PROGNOZA: Pripremite se na ONO ŠTO DOLAZI U OKTOBRU! (FOTO)

 

Ne propustite