ŽENA NASLIJEDILA NAJGORE PREZIME IKAD: Kad čuju kako se zove, svi padaju po podu

Zanimljivosti
ŽENA NASLIJEDILA NAJGORE PREZIME IKAD: Kad čuju kako se zove, svi padaju po podu
.

Tradicija podrazumijeva da mladenka vjenčanjem uzme suprugovo prezime, ali jedna je djevojka uoči te svečane ceremonije u velikoj dilemi – jer se ona zove onako kako se njezin zaručnik preziva. Treba li uistinu odabrati da se kao udana žena zove Shannon Shannon?

mlada

Na forumu za vjenčanja Weddingbee, podijelila je svoj problem i zatražila savjet drugih korisnika. “Moje ime isto je kao prezime mog budućeg muža. Zajedno smo devet godina i vjenčat ćemo se sljedeće godine, tako da je krajnje vrijeme da odlučim što ću. Iskreno me to nikad nije zamaralo čak ni kad su se ljudi šalili na moj račun. Njegovo mi prezime nije bilo važno jer ga volim”, objasnila je Shannon.

mlada

Kaže da se pita treba li zadržati djevojačko prezime poslije vjenčanja, ići s dva prezimena ili promijeniti svoje ime. “Nisam sigurna želim li promijeniti prezime. Ako zadržim oba, moje je dulje od njegova, ali u sebi ima samo dva sloga pa nije baš tečno za izgovor. Drugi mi predlažu da promijenim svoje ime ili da koristim samo krsno, ali ja ne mogu zamisliti da me zovu drugim imenom, a i sviđa mi se moje ime”, napisala je djevojka.

mlada

Premda se najbezbolnijim čini da jednostavno zadrži djevojačko prezime, Shannon bi ipak željela prezivati se jednako kao njezina buduća djeca. “Mislim, nemam ništa protiv zadržavanja svoga prezimena, nemamo mi nikakvih porodičnih ili religijskih ograničenja, tako da je odluka na meni. Je li iko bio u sličnoj situaciji?”, pitala je i dobila zaista mnogo savjeta.

odbjegla-nevjesta-mlada-mladenka-vjencanica-bijeg

“Znam da se tako ne radi, ali s obzirom na okolnosti, jeste li razmišljali o tome da tvoj zaručnik uzme tvoje prezime?”, neko je pitao. “”Ja bih na tvom mjestu zadržala svoje prezime, a djeca neka uzmu njegovo. Jedinstvena je situacija”, dodala je druga korisnica foruma.

Neko se našalio: “Ovo je tvoja prilika da postaneš kao Cher ili Madonna. Budi samo Shannon!” Bilo je i onih koji su predložili da oboje totalno promijene prezime i uzmu neko treće.

vjencanjeee

OTKRILA JE CIJELOJ SRBIJI DA JE MUŽ PREVARIO NAKON 30 GODINA BRAKA: " Sa gospođom seljankom iz Loznice..."

(Novi.ba/Net.hr)

Ne propustite