PONOVO DIŽE VELIKU PRAŠINU! Oglasio se Connor McGregor i Khabibu poslao jasnu poruku

Kiosk
PONOVO DIŽE VELIKU PRAŠINU! Oglasio se Connor McGregor i Khabibu poslao jasnu poruku
,

Odlični Rus Khabib Nurmagomedov u četvrtoj rundi UFC spektakla u Las Vegasu gušenjem je pobijedio Conora McGregora i tako mu nanio četvrti poraz u karijeri, dok je Khabib i dalje bez poraza. Ruski borac je zasluženo obranio pojas prvaka u lakoj kategoriji, no šef UFC-a Dana White odbio mu je uručiti pojas u kavezu pred hiljadama ljutitih Iraca.

Čelnici UFC-a bojali su se reakcije Iraca jer je Khabib nakon meča skočio u publiku i počeonasrtati na sve oko sebe pa bi dodatna ceremonija još više zapalila atmosferu u Las Vegasu pred 20 hiljada gledatelja. Khabib je potvrdio da su ga Conorovi ljudi vrijeđali na vjerskoj osnovi, ali da su vrijeđali njegovu zemlju i porodicu.

k

Također, otkrio je da se nakon meča čuo s predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom. "Izvinjavam se komisiji u Nevadi i Las Vegasu. Ovo nije moja bolja strana. Kako to da svi pričaju o tome da sam ja preskočio kavez? Kako to da niko ne priča o vrijeđanju moje vjere, države, porodice i mog oca koji me učio da moram sve poštovati. Conor i njegova ekipa su sve to promišljeno uradili. Elhamdulillah pojas je ovdje i to je najvažnije. Hvala vam što ste me čekali ovdje i još jednom izvinjavam se Las Vegasu i Nevadi. Elhamdulillah ja sam neporažen šampion. Vladimir Putin me upravo zvao i čestitao mi i rekao da je ponosan na mene", rekao je Khabib, a zatim napustio prostoriju za press konferenciju.

Nakon što se sve smirilo počela je press konferencija na kojoj se kratko obratio Khabib, dok se Conor nije pojavljivao pred kamerama.

Ipak, Irac se kratko oglasio na Twitteru. "Dobar udarac. Jedva čekam revanš", napisao je McGregor.

connn

(Novi.ba)

 

Ne propustite