"SVI SRBI SU ALBANCI" Navijači PSG-a "albanskim orlom" i parolama provocirali Zvezdine navijače na tribinama

Kiosk
"SVI SRBI SU ALBANCI"  Navijači PSG-a "albanskim orlom" i parolama provocirali Zvezdine navijače na tribinama
.

PSG je odličnim fudbalom deklasirao Zvezdu na Parku prinčeva, ali je ubjedljiva pobjeda ostala u sjeni nekorektnog ponašanja tamošnjih navijača. Navijači PSG-a provocirali su Delije na "Parku prinčeva" u duelu koji je Zvezda izgubila sa ubjedljivih 6:1.

psg

Poslije meča došlo je do nereda i sukoba ispred stadiona među dvije grupe navijača. Delije su natjerale na beg francuske Ultrase, ali su neki od navijača Zvezde, koji nisu u navijačkoj grupi, izvukli deblji kraj, pošto su ih huligani PSG-a s fantomkama sustigli te nemilosrdno napali palicama, kaiševima i stolicama i oteli im šalove.

UEFA je pokrenula istragu povodom incidenata na Parku prinčeva, a fotografija koja se pojavila pokazuje da su Francuzi i na samom stadionu skandalozno provocirali navijače Zvezde. Mnogi od njih gestikulirali su poput Granita Xhake i Xerdana Shaqirija i rukama pokazivali simbol albanskog orla, kao što su reprezentativci Švicarske, porijeklom sa Kosova, radili poslije utakmce sa Srbijom.

psg4

Također su navijačima Zvezde upućene provocirajuće parole vezane za loše odnose sa Albanijom, što je dodatno razgalilo goste iz Beograda. Vidjet ćemo hoće li se UEFA oglušiti na ove poteze navijača Parisa i hoće li sve proći nekažnjeno.

psg1

(Novi.ba)

 

Ne propustite