NADALA I DALJE MUČI POVREDA: Upitan nastup na završnom mastersu

Tenis
NADALA I DALJE MUČI POVREDA: Upitan nastup na završnom mastersu
.

Carlos Moya, trener proslavljenog španskog tenisera Rafaela Nadala, jasno je dao do znanja da njegov pulen još nije u potpunosti zaliječio povredu i da se neće žuriti s njegovim povratkom kako ne bi rizikovali obnavljanje povrede.

"Ne mogu mu dozvoliti taj luksuz da se vrati na teren dok je spreman svega 50%. Trenutno doktori vode glavnu riječ, a mi nećemo raditi nikakve gluposti niti bilo šta forsirati. Počeli smo da treniramo laganim intenzitetom i trenutno u glavi nemamo jasno određen datum do kojeg nam je cilj da se Rafa vrati na teren. Znam samo da mora da bude potpuno spreman da bi pružio svoj maksimum. Prvobitni plan je bio da se vrati na vrijeme za završni Masters 11. novembra jer je Rafa jako motivisan da zadrži prvo mjesto na ATP listi i da osvoji Masters u Londonu za kraj godine. Međutim, nećemo žuriti." 

rafa-moja

Podsjetimo da Nadala muči povreda desnog koljena zbog koje je morao predati i meč polufinala US Opena protiv Del Potroa, a sada je upitan i nastup na njegovom omiljenom turniru. Španac već godinama ima hronične probleme s koljenima i veliko je pitanje koliko će još moći da pruži u karijeri baš zahvaljući tome.

Stigao je Nadalov trener da se dotakne i Novaka Đokovića, srpskog tenisera koji je nakon mnogo problema s povredom i lošom formom uspio da osvoji dva Grand Slama u nizu, te je sada upravo on glavna prijetnja po Rafino prvo mjesto na ATP listi.  

nadal-djokovic-2

"Potrajalo je neko vrijeme, ali vratio se. Svi smo čekali na njegov veliki povratak i bilo je samo pitanje vremena kada će se on desiti. Đokovića nikada ne smijete potcijeniti na velikim turnirima, naprotiv. Federer je ponovno na visokom nivou, Rafa je takođe uspio da se vrati tamo gdje mu je mjesto, a Novak je trenutno na najvišem nivou od njih. Odlično je za tenis što su takva tri šampiona uspjeli da izađu iz krize, svaki na svoj način. Znali smo da će se Novak vratiti, i on je uspio u tome."

Ne propustite