NA POMOLU NAJSPEKTAKULARNIJI TRANSFER: U United stigao kao mega zvijezda, odlazi povijena repa i to u klub gdje ga NIKO NE OČEKUJE

Fudbal
NA POMOLU NAJSPEKTAKULARNIJI TRANSFER: U United stigao kao mega zvijezda, odlazi povijena repa i to u klub gdje ga NIKO NE OČEKUJE
.

Na posljednjoj utakmici Manchester Uniteda protiv Valencie čileanski nogometaš Alexis Sanchez je zamijenjen četvrti put u isto toliko duela. Nakon što ga je portugalski stručnjak zamijenio Sanchez je dobio salvu ironičnih aplauza od strane navijača Crvenih đavola. Nije tajna da stvari između Mourinha i Alexisa ne funkcionišu najbolje, a to je potvrdio i izvor blizak igraču:" On se totalno zasitio i shvatio je da je zadnja karika u Mourinhovom lancu."

2251942-46937630-2560-1440

U posljednjoj utakmici engleskog Premiershipa Alexis nije bio ni na klupi za rezervne igrače, ali je Mourinho sve iznenadio kada ga je stavio u prvu postavu protiv Valencie iako mu je rekao da više ne računa na njega. 

mourinho

Čileanski reprezentativac se još nije upisao u listu strijelaca u novoj sezoni, a u 24 utakmice za Crvene đavole postigao je samo tri gola, što je ispod svakog prosjeka za igrača kojeg plaćate 450.000 funti sedmično i koji je najplaćeniji igrač engleske lige. 

alexis-sanchez-jose-mourinho

Da li je Čileanac na izlaznim vratima svog novog kluba ? To ćemo tek saznati u januaru, ali špekuliše se da bi ga rado u svoje redove vratio nekadašnji njegov klub Arsenal.

sanchez

Osim sa Sanchezom Jose nije u dobrim odnosima ni sa drugom zvijezdom Uniteda Paulom Pogbom, a na kraju krajeva najviše trpi klub koji niže jako loše rezultate u posljednje vrijeme. Pred Portugalca je postavljen ultimatum i u sedam narednih utakmica će se odlučivati njegova sudbina.

sanchez-1-1

alexissanchez

alexis-sanchez-manchester-united

(Novi.ba)

Ne propustite