ISPLIVALA VELIKA TAJNA, DIANA JE 2 SEDMICE PRIJE VJENČANJA PRONAŠLA KUTIJU: Molili su je da ne otvara, A ONDA SE SKORO SRUŠILA KAD JE VIDJELA (FOTO)

Kiosk
ISPLIVALA VELIKA TAJNA, DIANA JE 2 SEDMICE PRIJE VJENČANJA PRONAŠLA KUTIJU: Molili su je da ne otvara, A ONDA SE SKORO SRUŠILA KAD JE VIDJELA (FOTO)
.

Princeza Diana i princ Charles razveli su se 1996. godine nakon 15 godina braka.

ZBOG NJEGA JE HTJELA DA OSTAVI SVE: Princeza Diana je za njim sjekla vene, A DANAS JE DOŽIVIO JEZIVU SUDBINU! (FOTO)​

Poznato je kako je Charles bio u vezi sa Kamilom Parker prije nego što je stupio u vezu sa Dianom, a raskinuli su 1971. godine, kada se princ pridružio Britanskoj kraljevskoj ratnoj mornarici.

dianaa

Sa Dianom se vjenčao u julu 1980. godine i činilo se kako je sa Kamilom zauvijek završeno.

Međutim, par je 1986. godine obnovio ljubavnu romansu, iako su oboje bili vjenčani.

charles-camila-meghan

Tek 1992. godine palata je potvrdila da je bilo ozbiljnih bračnih problema između Charlesa i Diane, te da su se njih dvoje razveli u decembru.

U jednom intervjuu Diana je otkrila na koji način je saznala da je Charles imao aferu.

diana

Otkrila je kutiju samo nekoliko nedjelja prije venčanja. Otvorila ju je, a unutra je bila narukvica.

"Još sam bila previše nezrela da bih razumjela sve poruke na koje sam nailazila usput. I onda mi je jedna osoba u njegovoj kancelariji rekla da je moj muž namijenio narukvicu za nju (Kamilu)", kazala je princeza.

diana4

Jednog dana ušla je u kancelariju tog čoveka i pitala ga šta se nalazi u kutiji, a on joj je savjetovao da ne gleda.

"Otvorila sam i tamo se nalazila narukvica". "Bila sam očajna, i bijesna. Zašto ne može da bude iskren sa mnom?", zapitala se tada Diana.

diana21

Na narukvici su bila ugravirana slova 'G' i 'F', a očigledno je bilo riječ o nadimcima koje su Charles i Kamila dali jedno drugom - Gledis i Fres.

diana

Princeza Diana poginula je 31. augusta 1997. u automobilskoj nesreći u Parizu.

Njena smrt do danas ostala je misterija, a njene posljednje riječi otkrio je vatrogasac koji je obrađivao slučaj nakon nesreće.

diana13

On je kazao kako je princeza ležala povrijeđena u pariškom tunelu, a on je bio uvjeren kako će ona preživjeti nesreću.

diana16

Dvadeset godina nakon tragedije narednik Xavier Gourmelon rekao je posljednje riječi Princeze od Walesa: "Bože moj, što se dogodilo?"

1

Nakon nesreće Dianu su odvezli u bolnicu Pitie-Salpetriere u glavnom gradu Francuske, ali je proglašena mrtvom nekoliko sati kasnije 31. augusta 1997. 

2

"Vidio sam da je imala laganu povredu desnog ramena, ali osim toga nije bilo ništa značajno. Uopće nije bilo krvi", dodao je. "Da budem iskren, mislio sam da će preživjeti. Koliko znam, kad je bila u hitnoj pomoći, bila je živa i očekivao sam da će preživjeti. Ali otkrio sam da je kasnije umrla u bolnici", rekao je.

3

Gourmelon je otkrio i kako dva putnika koja su bila na stražnjem dijelu automobila, tačnije Diana i Dodi Al-Fayed, koji je također poginuo u nesreći, nisu bili vezani pojasom. Porodica i prijatelji princeze rekli su da je to neuobičajeno ponašanje za nju.

4

5

U istrazi o nesreći 2008. godine, zaključeno je da su Diana i Fayed ubijeni zbog "grube nepažnje" vozača Henrija Paula koji je bio pijan, kao i zbog paparazza. 

6

7

8

9

10

Ne propustite