DIJABETIČARI OVO MORATE ZNATI: 3 jeftine namirnice vam mogu pomoći u borbi sa dijabetesom!

Zanimljivosti
DIJABETIČARI OVO MORATE ZNATI: 3 jeftine namirnice vam mogu pomoći u borbi sa dijabetesom!
.

Simptomi dijabetesa uključuju veliku žeđ, učestalo mokrenje i probleme sa spavanjem, a oni mogu da se drže pod kontrolom uz pomoć određene ishrane.

Sve je više oboljelih od dijabetesa, a prognoze su crne kada je u pitanju povećanje broja oboljelih. To je stanje koje traje cijeli život i uzrokuje da nivo šećera u organizmu oboljelog bude izuzetno visok. Sa dijabetesom tip 2 pankreas ne proizvodi dovoljno insulina ili ćelije u tijelu ne reaguju na njega.

dijabetes

Hormon insulin, kojeg proizvodi pankreas, odgovoran je za kontrolu i količinu glukoze u krvi. Uobičajeni simptomi dijabetesa su prevelika žeđ, iznenadan napad gladi, neobjašnjiv gubitak na težini i učestalo mokrenje.

dijabetes4

Najlakši način da kontrolišete dijabetes je kroz ishranu i vježbanje. Ove tri vrste namirnica koje su izuzetno jeftine mogu da vam pomognu kada je u pitanju dijabetes.

Jaja

Ne samo da su odličan izvor proteina, jaja mogu i da smanje količinu šećera u krvi. Ukoliko jedete jaja za doručak povećavate osjetljivost na insulin i smanjujete loš holesterol.

jaja9

Paradajz

Voće bez skroba ako što je paradajz ima mali glikemijski indeks i dokazano smanjuje nivo šećera u krvi. Istraživanje je pokazalo da 200 grama svježeg paradajza dnevno smanjuje nizak pritisak i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti povezanih sa dijabetesom tipa 2.

paradajz

.

diabetes

Krastavac

Može da vam pomogne kod dijabetesa B jer smanjuje nivo šećera u krvi. Ukoliko jedete hranu bogatu vlaknima, držite šećer pod kontrolom šećer u krvi. Probajte da svakog dana u salatu dodate par kolutova krastavca.

krastavac

OVO JE NAJZDRAVIJA NAMIRNICA NA SVIJETU, A NIKO JE NE JEDE: Liječi sve, od srca do slabe kose!

Ne propustite