SKANDAL BEZ PRESEDANA: Najvrijedniji igrač umirao od smijeha s dva saigrača dok se United brukao sinoć

Kiosk
SKANDAL BEZ PRESEDANA: Najvrijedniji igrač umirao od smijeha s dva saigrača dok se United brukao sinoć
.

Najnoviji sukob Paula Pogbe i Josea Mourinha mogao bi značiti odlazak francuskog veznjaka iz Manchester Uniteda već u zimu, a kao najizglednija destinacija spominje se Barcelona, pišu engleski i španski mediji. United je sinoć neslavno završio avanturu u Liga kupu, jer je na "Old Traffordu" eliminisan od člana Championshipa Derby Countyja. 

Paulu Pogbi ta blamaža kluba čiji je najskuplji igrač u historiji i dojučerašnji kapiten očito nije teško pala. Jer upravo u vrijeme dok su mu se saigrači sramotili, na Instagramu je objavio video kako on, Pereira i Shaw umiru od smijeha. Naravno, navijači Uniteda bili su zgroženi skandaloznim ponašanjem igrača koji bi mlađima morao biti uzor.

pogba1

Neposredno prije utakmice s Derbyjem, menadžer Jose Mourinho oduzeo mu je kapitensku traku jer je Pogba javno kritikovao njegovu taktiku. "Pogba ne predstavlja vrijednosti i poruke koje bi morao odašiljati kapiten Manchester Uniteda, a osnovna je da je klub iznad svih."

pogba

Podsjećamo, nakon što United za vikend na "Old Traffordu" nije uspio pobijediti novog prvoligaša Wolverhampton (1:1) u prvenstvenom susretu, Pogba je novinarima izjavio da United na svom terenu mora "napadati, napadati i napadati". Mourinho je na to poručio da Pogba više neće biti kapetan dok je on trener. Francuski veznjak nosio je kapitensku traku dok je Antonio Valencia bio povrijeđen.

mourinho

Mourinhu se opasno drma stolica, a Francuz je sve bliže "Nou Campu". Njegov agent Mino Raiola već od ljeta planira odlazak, a čini se da će mu posljednji incidenti samo olakšati posao. Na "Old Traffordu" vlada izuzetno mučna atmosfera, mnogi su mišljenja kako je trenutna situacija gotovo pa neizdrživa. Mourinho ili Pogba - pitanje je sada...

(Novi.ba)

Ne propustite