LJUBOMORA IZAŠLA KONAČNO NA POVRŠINU: Modriću poručio - Ovi trofeji ne mogu se ukrasti!

Kiosk
LJUBOMORA IZAŠLA KONAČNO NA POVRŠINU: Modriću poručio - Ovi trofeji ne mogu se ukrasti!
.

Luka Modrić u ponedjeljak je proglašen najboljim nogometašem svijeta za proteklu sezonu. Hrvat je tako prekinuo 10-godišnju dominaciju Cristijana Ronalda i Lionela Messija, koji su se po pet puta izredali na tronu. 

ronaldo

I dok većina nogometnog svijeta slavi što je Modrić prekinuo dominaciju Ronalda i Messija koji su deset godina zaredom osvajali Zlatnu loptu, postoje neki koji tvrde kako se Modrić samo našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i da je osvojio nagradu jer je nogometnom svijetu dosadila vladavina Ronalda i Messija. Izgleda da takvo mišljenje dijeli i sam Cristiano Ronaldo.

ronaldo

Još od dodjele nagrade se čekala reakcija igrača za kojeg Modrić tvrdi da mu je prijatelj, a sada je napokon došla, u vidu poruke iz Ronaldovog muzeja. Službena Instagram stranica muzeja objavila je fotografiju koja prikazuje samo neke trofeje iz bogate karijere Portugalca, uz poruku: "Ovi trofeji se ne mogu ukrasti, imamo alarm."

muzejcr7

Ronaldo je nagradu za najboljeg igrača godine osvajao pet puta, posljednji put 2017. godine. U karijeri je ukupno osvojio preko 20 individualnih nagrada. S Manchester Unitedom je tri puta osvojio Premier ligu, jednom FA Cup i Ligu prvaka te klupsko Svjetsko prvenstvo. Potom prelazi u Real Madrid gdje uzima dva naslova španskog prvaka i kupa, četiri Lige prvaka i tri klupska SP-a. Ove sezone je nakon devet godina promijenio klub te otišao u Juventus, s kojim također silno želi na krov Evrope.

ronaldo-place

Podsjetimo, Ronaldo nije htio doći na dodjelu Zlatne lopte jer je znao kako neće pobijediti. Njegov agent Jorge Mendes je činjenicu da je Modrić najbolji igrač svijeta komentarisao riječima: "Ovo je jednostavno smiješno." Nešto što baš i nismo očekivali iz Cristijanovog tabora...

(Novi.ba)

Ne propustite