A SADA SPEKTAKL - SLIJEDI NAJVAŽNIJA NAGRADA: Izuzetno tijesna utrka za Zlatnu loptu - čak sedam kandidata!

Kiosk
A SADA SPEKTAKL - SLIJEDI NAJVAŽNIJA NAGRADA: Izuzetno tijesna utrka za Zlatnu loptu - čak sedam kandidata!
.

Luka Modrić imao je sezonu iz snova. Predvodio je Real do treće uzastopne krune u najelitnijem nogometnom takmičenju, a svoju Hrvatsku do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Bivši igrač Dinama, Zrinjskog i Tottenhama je u samo tri mjeseca osvojio sve moguće nagrade. Nakon Monte Carla kapiten Vatrenih je morao kupiti nove vitrine jer više nema kamo s trofejima. Mnogi smatraju da je na redu sada Zlatna lopta!

Najbolji igrač Mundijala, najbolji evropski nogometaš po izboru Uefe, navijača, struke i saigrača te najbolji svjetski nogometaš po izboru Fife, navijača, struke i saigrača također. Malo li je... Jasno je da je Luka bez ikakve dvojbe najbolji vezni nogometaš svijeta.

modric1

Lukina posljednja pobjeda podijelila je nogometni svijet više nego ikada. Portugalci, jasno, urlaju i kunu se u Ronalda, Argentinci jedino vide Messija na tronu, a sada upravo ovaj dvojac vidi priliku u izboru France Footballa.

ronaldo

Ballon D'Or je, kažu, daleko cjenjeniji od Fifinog izbora jer tu o pobjedniku odlučuju samo novinari. Francuzi će kandidate objaviti 8. oktobra i među njima bi se trebao naći Luka Modrić, večana dodjela nagrada je 3. decembra u Parizu.

messi

Cristiano Ronaldo pobjednik je u zadnja dva navrata, ali prvi favorit i za ovu nagradu je upravo sjajni veznjak Reala. Prema kladionicama, blagi je favorit u odnosu na Ronalda, dok su na diobi trećeg mjesta Griezmann i Mbappe. Tek četvrti je Messi, a slijede Salah, Neymar i ostatak družine.

modric2

ronaldo

atletico-gabi-griezmann-lucashernandez

mbape

messi1

salah2

rabiot-neymar

(Novi.ba)

Ne propustite