Nevjerica u Madridu: Ponajbolji igrač propušta dva velika derbija

Kiosk
Nevjerica u Madridu: Ponajbolji igrač propušta dva velika derbija
.

Španski fudbalski reprezentativac Isco ima upalu slijepog crijeva zbog čega će danas morati na operaciju, saopštili su iz Real Madrida, ali nisu precizirali koliko će ofanzivni veznjak odsustvovati s terena.

isco-bale-real

Isco će najvjerovatnije pauzirati otprilike četiri sedmice, što znači da će propustiti duele s Atletikom iz Madrida, a vrlo je vjerovatno i s Barcelonom koji se igra narednog mjeseca. Kod trenera Julen Lopeteguia, Isco je jedan od ključnih igrača Reala i svakako će njegov izostanak biti pravi hendikep za Madriđane.

marcelo-isco

U tekućoj sezoni Isko je u pet mečeva La Lige postigao jedan gol uz jednu asistenciju, a postigao je i gol u Ligi prvaka. Isco je bio u početnoj postavi u posljednja dva duela Reala protiv Rome i Espanyola, ali ga sada čeka pauza. Osim njega na današnjem treningu "kraljeva" nije bilo ni Danija Carvajala, koji će vjerovatno propustiti sutrašnji prvenstveni duel na gostovanju kod Seville.

carvajal

Današnji trening fudbalera Real Madrida protekao je u slavljeničkom raspoloženju. Trener Julen Lopetegui i saigrači su s oduševljenjem dočekali Luku Modrića, koji je sinoć proglašen za najboljeg igrača svijeta u izboru FIFA-e.

sergio-ramos-luka-modric

Osim njega priznanje je dobio i Thibaut Courtois za najboljeg golmana na svijetu. Uz Modrića u najbolji tim svijeta iz Reala su uvršteni još Raphael Varane, Sergio Ramos i Marcelo. Trening "kraljeva" počeo je tek nakon kratkog slavlja i zajedničkog fotografisanja s FIFA-inim trofejima.

(Novi.ba)

Ne propustite