GORE OD OVOG NIJE MOGAO Prije dvije godine plaćen 20 miliona eura, sad ga otpustio trećeligaš

Kiosk
GORE OD OVOG NIJE MOGAO Prije dvije godine plaćen 20 miliona eura, sad ga otpustio trećeligaš
.

Sunderland proživljava zaista teško razdoblje. 'Crne mačke' su u samo dvije sezone iz Premiershipa ispali u League One, treći rang engleskog nogometa što je donijelo mnoge promjene i probleme u i oko kluba. Promijenjeni su vlasnici, a posljednjih sedmica Sunderland je otpustio dva važna i skupa igrača. Prvo je 'potjeran' Papy Djilobodji, a jučer i Didier Ndong.

didierndong

Ovaj 24-godišnji veznjak iz Gabona najskuplje je pojačanje u historiji Sunderlanda. Prije dvije godine je plaćen Lorientu 20 miliona eura, ali nije pomogao 'Crnim mačkama' u očuvanju prvoligaškog statusa. Lani ga je klub posudio u Watford, gdje se nije naigrao, a ovog ljeta je Ndong imao slobodne ruke za odlazak iz kluba. U julu je Sunderland sve dogovorio s Torinom, talijanski klub je trebao platiti 7,5 miliona eura odštete, ali igrač nije pristao na uvjete koje mu je Torino ponudio pa je transfer propao.

skysports-dider-ndong-sunderland-4189859

Nadao se Ndong da će dobiti neku drugu ponudu, ali nje nije bilo, a dok je čekao na transfer, odlučio je jednostavno – ne trenirati sa Sunderlandom. Klub mu nije dao dopuštenje za nedolazak na treninge, nekoliko puta mu 'odrezao' kaznu, a jučer je uprava 'Crnih mački' povukla radikalan, ali očekivani potez – otpustila gabonskog reprezentativca s namjerom da se potpuno oslobodi od plaćanja preostalih obaveza prema njemu. Kako nije dolazio na treninge, Sunderland će vjerovatno uspjeti u svojoj namjeri...

Ne propustite