Inter krenuo u veliku akciju: Sjajni Francuz u prvom planu, transfer izvjestan već u januaru

Kiosk
Inter krenuo u veliku akciju: Sjajni Francuz u prvom planu, transfer izvjestan već u januaru
.

Inter je veoma loše započeo novu sezonu u Seriji A, ali je u posljednje vrijeme zabilježio neke važne trijumfe. Za vikend je savladana izuzetno neugodna Sampdorija i to u Genoi. Marcelo Brozović je duboko u sudijskoj nadoknadi pogodio za tri ogromna boda.

lucas-tousart

Nerazzurri se već uveliko spremaju za januar i sigurno će biti izuzetno ažurni. Na meti je fudbaler Lyona Lucas Tousart, tvrdi Calcciomercato. Mladi Francuz je igrač koji obećava i na kome francuski klub može dobro zaraditi. Među Lavove je stigao 2015. za tri miliona eura iz Valenciennesa. Sada vrijedni čak 10 puta više.

tousart

Po italijanskim medijima, Inter je već poslao skauta koji će pratiti igre dvadesetjednogodišnjeg veznog igrača. Ono što se izdavaju kao kvaliteti ovog fudbalera jeste lako snalaženje u 4-2-3-1 formaciji, formaciju koju preferira milanski klub i njegova sigurnost u iznošenju lopte.

tousart-1-750x410

Još uvijek nije sasvim sigurno da li će ponuda biti poslata u januaru ili na kraju sezone. U igri za sjajnog veznjaka je i Tottenham, kojeg je Inter protekle sedmice savladao nakon preokreta u Ligi prvaka. Pitanje je mogu li Nerazzurri dobiti i ovu bitku?!

(Novi.ba)

Ne propustite