Riješite se RUŽNIH MASNIH naslaga za samo 7 dana: Želite li vrlo brzo skinuti par kila viška, evo uputa

Zdrav život
Riješite se RUŽNIH MASNIH  naslaga za samo 7 dana: Želite li vrlo brzo skinuti par kila viška, evo uputa
.

Uz pomoć laganih dana i detoks dijete smršaćete za čak dva broja za 7 dana i očistiti tijelo od toksina.

Šta je lagani dan?

Lagani dan je dobar način da eliminišete toksine, sagorite masti, riješite se otoka i podmladite tijelo. To je poseban način ishrane koji može da se praktikuje dva puta nedjeljno. Ovi dani su zapravo "čistači" koji će pomoći vašem želucu i crijevima da se riješe toksičnog otpada. Ova metoda daje rezultate za kratko vrijeme, ali ako imate nekih zdravstvenih problema, bolje je da se konsultujete sa doktorom.
Kako funkcioniše lagani dan?

e

- Izaberite tip laganog dana.
- Kupite neophodne namirnice.
- Hranu kuhajte ili pecite u rerni.
- Pojedite 100-150 g hrane svakog sata.
- Ujutru pojedite malo svježeg peršuna ili popijte čašu vode sa limunom na prazan stomak.
- Pijte dovoljno vode ili zelenog čaja tokom dana.
- Ne vježbajte tokom ovih dana.
- Slijedite sistem dva dana za redom ili napravite pauzu 2-3 dana između.

 
Lagani dan: Masti

1

Glavni zadatak ovog laganog dana jeste aktiviranje enzima odgovornih za sagorjevanje masti. Pripremite 500-700 ml niskomasne pavlake ili mlijeka i podjelite ovu količinu na 5 obroka. Tokom dana, možete popiti šolju kafe. 

Recept: Skuhajte 150 ml pavlake i dodajte 50 ml ulupane pavlake. Uživajte!

 
Lagani dan: Ugljeni hidrati

e2

Tokom ovih dana nećete osjećati glad i oni su savršeni za ljeto. Izaberite ono što najviše volite i jedite jabuke, lubenicu, sušeno voće ili ovsenu kašu tokom cijelog dana.
Ako volite jabuke: uzmite 1.5 kg jabuka i podjelite ih na 5 obroka sa intervalom od tri sata između obroka. Možete ih ispeći ili napraviti sok što je dobro za digestivni sistem.
Ako volite sušeno voće: potopite 0.5 kg voća u vodu i podelite na 5 jednakih obroka.
Ako volite lubenicu: podjelite 2 kg lubenice na 5-6 obroka.
Ako volite ovas: pripremite kašu od 200 g ovsa i podjelite je na 5-6 jednakih obroka.
Možete zamijeniti jabuke, sušeno voće i ostalu hranu sokovima od kupusa, šargarepe, krastavca, cvekle, celera ili pomorandže/grejpfruta. Dobre vijesti su da ako se odlučite da pijete sok cijelog dana, možete pomješati sve gore pomenuto voće i povrće.

 
Lagani dan: Proteini

e3

Proteinski dani su najpogodniji za gubitak kilograma. Proteini se sporo vare, što znači da dugo nećete osjećati glad. Jedite švapski sir, meso ili ribu i ne zaboravite da pijete vodu.
Ako volite švapski sir, uzmite 500 g bezmasnog sira i pomješajte ga sa 100 g meda. Podjelite količinu na 5 obroka koje ćete jesti u toku dana. Švapski sir možete pomješati sa zelenišem, jabukama ili pšeničnim mekinjama potopljenim u vreloj vodi.
Ako volite meso ili ribu, uzmite 400 g niskomasnog mesa (teletine, govedine, ćuretine ili pilećih grudi bez kožice) ili ribe. Prokuhajte ga u neslanoj vodi i podjelite na 5 porcija.

Lagani dan: kombinovan

e4

Mnogim ljudima je teško da cio dan jedu jednu namirnicu. Zato postoje kombinovani dani. Oni su psihološki lakši ljudima. Ako radite sve pravilno, efekat će biti isti. 

Recept za dezert od pirinča i jabuke: pripremite kašu od 450 g obranog mlijeka i 75 pirinča bez soli i šećera. Podjelite je na 3 porcije. U međuvremenu, možete pojesti do 1 kg jabuka.
Šta je detoks?

e5

Ako ste primijetili da patite od problema kao što je hronični umor, opšta slabost, glavobolja, smetnje u varenju, alergije i tako dalje, to su sve znaci da je vašem tijelu potrebna detoksikacija. Detoksikacija je čišćenje organizma od toksina. Glavni princip je konzumiranje voća i povrća u tečnim oblicima kao što su sokovi i smutiji. Potrebno je takođe, piti mnogo vode i biljnih čajeva. Detoks možete raditi jednom ili dva puta nedjeljno, zavisno od toga šta vam je potrebno. Rezultate ćete brzo primijetiti - izgubićete kilograme i popravićete opšte zdravstveno stanje.

 
Prava hrana za detoksikaciju

e6

Možete praviti sokove i smutije od ovih namirnica:

- Bobičasto voće
- Suho voće
- Avokado
- Banane
- Cvekla
- Tikvice
- Kupus
- Šargarepa
- Brokoli
- Slatka paprika
- Gvožđe
- Spanać
- Nar
- Krastavci
- Citrusno voće
- Artičoke
- Špargla
- Čia i laneno seme
- Ostalo voće, povrće i shemenke.

Takođe, ponekad možete grilovati povrće, ali ne koristite ulje ili so. Dozvoljeno je konzumirati ne samo vodu, već i bademovo, pirinčano i sojino mlijeko i biljne čajeve.

 e7

AKO STE PRIMIJETILI PROMJENU NA NOKTIMA, MOŽDA IMATE OVU BOLEST: Hitno posjetite ljekara!
Recepti za smutije

Smuti od trešnje i badema:
Potrebno vam je 250 g bademovog mlijeka, 1 šolja smrznutih trešanja, 1 banana, 150 ml soka od pomorandže i 1 šolja spanaća. Sameljite sve u blenderu.

Smuti od jagode:
Pomješajte 1 šolju vode ili bademovog mlieka sa 1 bananom, 15 jagoda, 1/4 avokada i 50 g spanaća.

Zeleni smuti:
Sameljite u blenderu 1/2 avokada, 1/2 krastavca, 1/2 limuna, 100 g spanaća, 20 g peršuna, 250 ml vode i 6 kocki leda.
Uživajte!
Pogrešna hrana za detoks

e8

Zaboravite na šećer i slatkiše, slanu, prženu i dimljenu hranu, gotove sosove, alkohol, kafu, meso, kakao, gazirana pića i proizvode od brašna i vaša detoksikacija će biti efikasna.
Ako ne znate zašto vam smrdi iz usta, provjerite da li je ovo razlog i uklonite ga!

Ne propustite