BAŠ NIKO IH NIJE OČEKIVAO U VRHU Ovo su najveća iznenađenja liga petice - zasad

Kiosk
BAŠ NIKO IH NIJE OČEKIVAO U VRHU Ovo su najveća iznenađenja liga petice - zasad
.

Nakon odigranih nekoliko kola u ligama petice, naziru se potencijalna iznenađenja koji bi mogli biti 'overachieveri' ove sezone. Teško je, i nezahvalno, prognozirati ko bi mogao biti ogromno iznenađenje na kraju sezone, ali prvih nekoliko utakmica daje određene naznake. Gledajući po broju odigranih utakmica – po šest u Engleskoj i Francuskoj – definitivno najveća iznenađenja su Watford i Lille.

deeney-watford-previeworg

Najugodnije iznenađenje engleskog Premiershipa svakako je momčad Javija Gracije. Watford je u šest uvodnih utakmica uz četiri pobjede upisao po jedan remi i poraz. Poprilično dobar uspjeh za novopečenog prvoligaša, poglavito kada se zna da su na svom terenu popularno nazvani 'Stršljeni' pobijedili Tottenham. Najinteresantniji igrači u dosadašnjem dijelu sezone za Watford bio je tandem napadača Andre Gray i Troy Deeney, uz visoko postavljene bekove Holebasa i Janmaata. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Spursi reagirati u svojevrsnom revanšu za raniji poraz u Carabao Cupu u srijedu.

watford-previeworg

Što se prvenstvenih nastupa tiče, sljedeće kolo Watford ide u goste Arsenalu, dok ih najteži niz u prvom dijelu prvenstva očekuje u razdoblju od kraja novembra do sredine decembra. U tom razdoblju dočekat će Liverpool i Manchester City, dok će u gostima igrati protiv Leicestera i Evertona.

Isti rezultat poput Watforda, nakon prvih šest kola ima i momčad Lillea. Veliki je to uspjeh u usporedbi s prošlogodišnjim rezultatom, kada je klub sa sjevera Francuske za jedan jedini bod uspio izbjeći 18. mjesto i play-off za ostanak u prvoj ligi.

nicolaspepelille-previeworg

Momčad predvođena trenerom Christopheom Galtierom koji je preuzeo momčad dva dana prije Nove godine, ove sezone igra potpuno preporođeno. Definitivno najzanimljivije ime u ovom sastavu jest Nicolas Pepe, 23-godišnji krilni napadač koji je ove sezone postigao četiri zgoditka, dok je tu još tri godine mlađi Nanitamo Jonathan Ikone koji je postigao pobjednički pogodak u utakmici s Nantesom, lijevo krilo Bamba te napadač Rui Fonte. Svima njima leđa u obrani čuva Ruijev prezimenjak Jose koji se iz Kine vratio u lige petice, piše Germanijak.

lille

Novi ispit čeka ih već u srijedu kada idu u goste 13.-plasiranom Bordeauxu. Pomalo nevjerojatno stanje je u španskoj La Ligi. Iako je odigrano tek pet prvenstvenih utakmica, niko nije očekivao na trećem mjestu, sa tri boda zaostatka za Realom i Barcelonom, vidjeti – Alaves.

alaves-previeworg

Nakon poraza na Camp Nou u prvom kolu te remija sa Betisom, 'El Gloriososi' su zaredali sa tri pobjede, a najuvjerljivija je bila u posljednjem odigranom kolu gdje su doslovno pregazili Rayo Vallecano u gostima sa 5-1.

Najopasnijim igračem Alavesa do sada se pokazao Ibai, koji je skupio tri pogotka u pet utakmica, dok u baskijskoj prijestolnici svoju karijeru planira oživjeti švedski, nikad ostvareni potencijal, John Guidetti. Uz njih tu je i argentinski napadač Jonathan Calleri, dok vezu drže Ganac Wakaso i domaći igrač Jony, uz novopridošlog pojačanja iz Leganesa, srpskog veznjaka Darka Brašanca.

guidetti-alaves

Nakon utakmica sa Getafeom i Levanteom, igrače trenera Abelarda očekuju tri velika ispita  - domaći susreti s Real Madridom i Vilarrealom te gostujući sa Celtom u Vigu, koja trenutno drži četvrto mjesto. Nakon ovog perioda moći ćemo konkretnije znati mogu li se navijači Alavesa nadati plasmanu u Europi, gdje im je najbolji rezultat u historiji bio ulazak u tadašnji Kup Uefa koji su izgubili od Liverpoola sa 5-4 zbog pravila zlatnog gola.

Iako ove sedmica možemo gledati nekoliko vrlo bitnih derbija, poput susreta između Intera i Fiorentine ili Napolija i Parme, možda najzanimljiviji dvoboj bit će između dva najveća iznenađenja dosadašnjeg dijela talijanskog prvenstva.

sassuolo-previeworg

Četvrtoplasirani Sassuolo zasad je najugodnije iznenađenje. Riječ je o sada već redovnom stanovniku sredine tablice Serie A koji trenutno ima 10 bodova, kao i trećeplasirana Fiorentina, sa dva boda zaostatka za Napolijem. Osim poraza od 'vladara Italije' Juventusa, Sassuolo je upisao tri pobjede i remi sa Cagliarijem Darija Srne i Filipa Bradarića, a momčad koju trener Roberto De Zerbi ima na raspolaganju plijeni potencijalom.

Uz Di Francesca mlađeg i povratnika na Čizmu, Kevina Princea Boatenga, prvu momčad još čine kapetan Domenico Berardii mladi veznjak Manuel Locatelli dok priliku s klupe čekaju Filip Đuričić, Khouma Babacar i veteran Alessandro Matri.

sassuolo-previeworg

Kolike su šanse kluba iz Emilia-Romagne da izbori Europu vidjet ćemo u narednia četiri kola, kada će nakon gostovanja protiv SPAL-a igrati redom s Milanom, Napolijem i Sampdorijom.

Dodajmo da je SPAL trenutno šestoplasirani klub talijanskog prvenstva sa devet bodova iz pet utakmica, a imaju i najinteresantniju gol-razliku od svih klubova gornjeg doma tablice – po četiri zabijena i četiri primljena pogotka.

wolfsburg-previeworg

S obzirom da su u Bundesligi odigrana tek četiri kola, ovdje je još teže govoriti o dosadašnjim iznenađenjima. Iako je Werder iz Bremena trenutno bolje plasiran i ima bod više, Wolfsburg je definitivno veće iznenađenje u ovogodišnjoj sezoni njemačkog prvenstva.

'Vukovi' trenutno imaju sedam bodova na svom kontu, a nakon šest uzastopnih pobjeda (uključujući i prijateljski susret protiv Ajaxa), upali su u malu krizu remiziravši s Herthom uz poraz od Freiburga. Ipak zbog dobrog starta, zasad drže petu poziciju na tablici, a dobri nastupi Josipa Brekala i novog pojačanja na lijevoj strani odbrane Roussillona – uz pristojan napadački učinak Weghorsta, momčad Bruna Labbadie bi mogla imati nešto uspješniju sezonu od prošlogodišnje kada je završila u play-offu za opstanak.

Ne propustite