STATISTIKA JASNO OTKRIVA DA IMA NEŠTO PROTIV NJIH U Barceloni bijesni na suca: Nije fer! Ovo je historijski presedan...

Kiosk
STATISTIKA JASNO OTKRIVA DA IMA NEŠTO PROTIV NJIH U Barceloni bijesni na suca: Nije fer! Ovo je historijski presedan...
.

Barcelona je s maksimalnim učinkom u svim takmičenjima dočekala Gironu i bila veliki favorit. Sve je počelo super za Katalonce, Messi je pogodio za vodstvo, a na kraju je ipak osvojen samo slabašni bod.

Gosti su s igračem više izvukli odličnih 2:2 i tako dopustili Realu da se na vrhu izjednači s prvacima. Istina, nakon pola sata igre na "Nou Campu" ništa nije upućivalo na to da bi se moglo dogoditi iznenađenje, a onda je crveni karton dobio Barcelonin stoper Clement Lenglet.

Gironin ofanzivac Pere Pons je napravio prekršaj u napadu, ali u nastavku akcije bivši defanzivac Seville slučajno je laktom udario rivala. Sudijac je pak putem VAR-a pogledao snimku i odlučio isključiti Lengleta uz žestoke proteste igrača i navijača Barcelone. Međutim, to im nije pomoglo.

"Ovo nije pošteno! Pa sam Pere Pons je izjavio kako je mislio da je on kriv za to", piše katalonski Sport, a urednik tog lista navodi da je ovo prva utakmica u kojoj je VAR ponudio konfuziju umjesto pomoći.

"Pa tu nije bilo nikakve agresivnosti, čak se i Pons izvinjavao i niko nije tražio crveni karton za Lengleta", stoji u tekstu Mundo Deportiva koji navodi da je sudija Gil Malzano u 19 utakmica isključio čak petoricu igrača Barcelone, a Realu je sudio 21 put i nije mu isključio niti jednog igrača. Žestoke su i reakcije Barceloninih igrača.

busquets-aplaudiendo-camp-nou

"Do isključenja smo bili sjajni, a onda... Pokušavali smo, ali s igračem manje je bilo teško. Možda je bilo kontakta u toj situacija, ali to je prirodni pokret i u njemu nema agresivnosti. VAR bi se trebao koristiti ispravno", poručio je Sergio Busquets.

"VAR bi trebao pomoći, a ne štetiti. Vidio sam snimku i mislim da je sudija pogriješio", smatra Arturo Vidal.

valverde

Barcelonin trener Ernesto Valverde smatra da je ta odluka preokrenula utakmicu. "Crveni karton je sve promijenio. Ovo je presedan, ovo mora biti prvi crveni karton u kojem se povrijeđeni igrač izvinjavao onom koji je napravio prekršaj."

(Novi.ba)

Ne propustite