MESSI OBARAO REKORDE, ALI I IZLUĐIVAO RIVALE: U jednom trenutku protivnici su počeli padati kao čunjevi...

Kiosk
MESSI OBARAO REKORDE, ALI I IZLUĐIVAO RIVALE: U jednom trenutku protivnici su počeli padati kao čunjevi...
,

Lionel Messi je sinoć bio na visini, ali nije mogao sam protiv žilave Girone. Uz to, gosti su veći dio meča igrali s igračem više nakon potpuno bespotrebnog crvenog kartona Lengleta. Omaleni Argentinac postigao je pogodak, pogodio i prečku iz slobodnjaka, a imao je još nekoliko veoma zapaženih akcija.

messi

Samim nastupom na meču postao je stranac s najviše mečeva (423) u historiji La Lige tako što je prestigao nekadašnjeg saigrača Danija Alvesa, koji sada nastupa za PSG. Također, pogotkom u 19. minuti postao je nogometaš s najviše golova u ligama petice ove godine u svim takmičenjima. Trenutno je na brojci od 34 gola.

messi

Nešto prije pogotka izveo je nešto impresivnije. Iskosa na desnom rubu kaznenog prostora Vidal mu je ostavio loptu koju je Messi namjestio na ljevicu i onda je krenuo šou. Vjerovatno najbolji nogometaš svijeta ikada krenuo je u prepoznatljivi i nezaustavljivi dribling. U trku je zaobilazio protivnike kao čunjeve, koji su nemoćno posmatrali šta im se događa. 

Potom je ušao u kazneni prostor i prizemno ljevicom pucao u desni ugao. Ali, Gironin golman Bono odličnom intervencijom vrhovima prstiju skrenuo je loptu u korner i tako spriječio sjajan pogodak. Na kraju, ispostavilo se da je ovo bila jedna od ključnih odbrana sjajnog Bona...

(Novi.ba)

Ne propustite