VAPAJ NEKAD RASNOG GOLGETERA: Više mi niko od porodice ne može pomoći...

Kiosk
VAPAJ NEKAD RASNOG GOLGETERA: Više mi niko od porodice ne može pomoći...
.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić današnje popodne proveo je na sudu na kojem tuži doktora svog nekadašnjeg kluba Werdera zbog nepravilnog liječenja bolesti bubrega tokom njegovog igranja u Bremenu.  Podsjećamo, nekad rasni strijelac dobio je prvostepenu presudu prema kojoj mu doktor Dimansi i pripravnik Manju Guha moraju platiti 100.000 eura odštete.

Iza Ivana su tri transplantacije bubrega, a posljednju je obavio u oktobru prošle godine. Nažalost, i dalje nije poputno zdrav, još je uvijek u velikoj neizvjesnosti...

klasnic1

"Koliko će izdržati ovaj bubreg, samo nebo zna. Niko mi od porodice više ne može pomoći", priznao je Klasnić za njemački Welt.

Podsjećamo, prvi bubreg je dobio od majke Šime, no nakon nekoliko dana tijelo ga je odbacilo. Poslije toga je dobio očev bubreg koji je bio u funkciji deset godina, a 2017. godine primio je bubreg od donora s kojim nije u rodbinskoj vezi.

klasnic2

Klasnić je za reprezentaciju uvijek ostavljao srce na terenu, a za Hrvatsku je odigrao 41 utakmicu i upisao 12 golova, bio je na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Euru u Austriji i ostao veliki miljenik navijača.

"Nisam nov čovjek, ali mnogo je toga sad ugodnije. Mogu piti što i koliko želim, jesti što želim. Više ne moram ići na dijalizu. Život je sada jednostavniji i to je lijepo. Nije mi ni prije bilo loše, ja definitivno nisam tip koji se žali. U vrijeme kad sam morao na dijalizu smio sam unijeti 1,5 litara tekućine u tom razdoblju", rekao je prošle godine Ivan Klasnić pa dodao:

klasnic3

"U to se nije ubrajala samo voda, već i hrana koja ju sadrži poput juhe ili salate. Lijepo je biti bez tih zabrana, a i vrijeme koje sam provodio na dijalizi sad mogu koristiti na drugačiji način."

"Nisam još imao oproštajnu utakmicu, volio bih ju imati na Weserstadionu, o čemu smo već pričali. Ipak, sad imam novi bubreg, a to vam je kao promjena motora na automobilu. Sad imam novi. Nakon prve transplatacije sam se vratio nogometu, zašto tako ne bi bilo i sada?"

klasnic4

Nažalost, stanje se opet zakomplikovalo, a mi mu želimo mnogo bolje zdravlje u budućnosti...

Ne propustite