BARCA JE DUGO KRILA SUKOB, ALI VIŠE NE IDE: Valverde nenadano napušta kormilo, ovo mu neće oprostiti

Kiosk
BARCA JE DUGO KRILA SUKOB, ALI VIŠE NE IDE: Valverde nenadano napušta kormilo, ovo mu neće oprostiti
.

Barcelona je odlično započela novu sezonu, imaju šest uzastopnih pobjeda, a u Ligi prvaka nokautiran je PSV. Međutim, brojni ljubitelji fudbala smatraju da Ernesto Valverde nije Barcin kalibar trenera. Bivši strateg Athletic Bilbaa je istina prošle sezone uzeo dvostruku krunu u Španiji, ali je potpuno podbacio u najelitnijem takmičenju.

valverde1

Valverde je dosta tvrdoglav, nije tajna da ga igrači vole više od uprave, a pokazao je prošle godine svojim izborima da neće odustati tako lako od ciljeva. Barcelona je igrala dosta tvrđe, promijenila stil, osvojena je dupla kruna, ali je za poraz od Rome u Ligi šampiona Bartomeu optužio upravo njega. To je navodno i dojavio medijima što je Valverde saznao i počeo tihi rat.

bartomeu

Bartomeuu se nije svidjelo to kako je odrađen prijelazni rok, bio je žestoki protivnik prodaje Paulinha, ali i odluke kluba da otpusti direktora Roberta Fernandeza koji ga je doveo iz Bilbaoa. Novi sukob uslijedio je oko lijevog beka -  Valverde smatra da nije trebalo pustiti Dignea dok se ne dovede alternativa Albi, a nije želeo ni Malcoma, kome i ne pruža šansu. Doduše Brazilac je bio i povrijeđen.

malcom

Iako je Barsa uložila oko 120 miliona u nove igrače, Valverde im uglavnom ne daje uopće priliku, forsira skoro identičan tim kao i prošle sezone, vratio je u život Ousmane Dembelea, a u klubu smatraju da mora više rotirati. Također, zamjeraju mu da tim više ne igra atraktivno kao ranije, kao i da su imali dosta sreće u nekim mečevima.

barcelona-suarez-dembele

Valverdeu ističe ugovor u junu 2019., do marta je klub postavio rok da riješi pitanje njegovog statusa, ali pregovori nisu ni počeli. Naime, trener za sada nema namjeru ni da razgovara, pa je velika mogućnost da čak i ako zadrži titulu i osvoji Ligu prvaka jednostavno napusti "Nou Camp".

valverde-barca

Oni koji ga poznaju kažu da to nikoga ne bi začudilo jer ne podnosi da mu se neko miješa u posao, ali i rezultat mu je uvijek bio važniji od utiska. Za sada mu na tom planu ide odlično, a kako će se sezona razvijati tek ćemo da vidimo...

(Novi.ba)

Ne propustite