PRIZNALI DA JE UPALJEN CRVENI ALARM: Reakcija Ronalda koja je zabrinula sve u Juventusu

Kiosk
PRIZNALI DA JE UPALJEN CRVENI ALARM: Reakcija Ronalda koja je zabrinula sve u Juventusu
.

Iako je od susreta Valencije i Juventusa u prvom kolu Lige prvaka prošlo već dva dana, strasti se ne smiruju. Glavna tema je i dalje kontroverzni crveni karton Cristiana Ronalda, kojeg je Portugalac zaradio nakon incidenta s Murillom. Veliko pojačanje bianconera teren je napustilo u suzama, a otkriveno je i koju je rečenicu Ronaldo ponavljao kao mantru dok je napuštao travnjak.

"Nisam ništa napravio! Nisam ništa napravio!", govorio je neutješni Portugalac.

S njegovim viđenjem događaja slaže se i Marcelo Lippi: "Slučaj Cristiana Ronalda je pregledao 'svjetski VAR'', tj. svi su vidjeli da to nije bilo za crveni karton. Ne možete zbog ogrebotine isključivati igrače. Pomoćni sudac Fritz je imao halucinacije", oštro je prokomentirao proslavljeni talijanski stručnjak dodavši:

"Bilo bi lijepo kada bi se Uefa vratila korak nazad i priznala grešku. Sada se neke stvari ne mogu promijeniti jer je Ronaldo već isključen, ali eventualna suspenzija bi bila apsurdna, zato ne zaustavljajte Ronalda".

ronaldo-place

Mentalni trener i psiholg Alberto Ferrarini komentarisao je događaj i izrazio zabrinutost zbog mentalnog stanja najveće zvijezde talijanskog prvaka.

"Ronaldov plač je crveni alarm. Bijes koji se zadržava i nakuplja može se preobraziti na male načine i dovesti do rizika od povreda. Na terenu Ronaldo ima tako važan ego i sada, zbog svojih velikih očekivanja, ne može dati sve od sebe", rekao je Ferrarini.

ronaldo-plac

Činjenica je da je on sebi nametnuo visoke ciljeve i da se teško nosi s promjenom sredine. Portugalcu dodatni pritisak stvaraju i navijači koji su mu poručili da zaboravi na sve prijašnje rekorde, jer u Juventusu kreće iz početka. A traži se mnogo - da odvede Torineze na krov Evrope...

Ne propustite