REDSIMA STIŽE ŠRAF KOJI JE SILNO NEDOSTAJAO: Klopp odlučno krenuo po igrača koji je zaludio Apenine, Juve gubi bitku

Kiosk
REDSIMA STIŽE ŠRAF KOJI JE SILNO NEDOSTAJAO: Klopp odlučno krenuo po igrača koji je zaludio Apenine, Juve gubi bitku
.

Italija ima novu mladu zvijezdu. Blagajna Cagliarija uskoro će se napuniti do vrha i osigurati miran život klubu u narednom periodu. Što im je u krajnjem slučaju i cilj. Nicolo Barella udarna je vijest u italijanskim, ali sve više i u svjetskim medijima. Interes za ovog 21-godišnjeg igrača sve je jači, s obzirom na to da se navodno u trku s Juventusom, Interom, Milanom, Romom uključio i Liverpool.

barella

Iza Barelle su sjajne partije prethodnih mjeseci u dresu kluba iz njegovog rodnog grada. Mladić koji igra na poziciji centralnog veznog čak je zapeo za oko i Robertu Manciniju koji ga je pozvao za prethodne reprezentativne akcije, ali debi se još uvijek nije dogodio. Cagliari je imao dosta ponuda u zimskom prijelaznom roku, ali Barella je odlučio ostati i produžio je ugovor.

barella-home-cagliari

"Osjećam se sjajno, igram u svom gradu. Odbacili smo sve ponude za sada, nismo ih ni razmatrali", rekao je nedavno Barella.

pirlo-previeworg

Juventus je navodno bio najkonkretniji oko Barelle. Govorilo se da je Stara dama spremna ponuditi klubu sa Sardinije 30 miliona eura, ali sada je stiglo i prvo inozemno raspitivanje za usluge veznjaka. Kako prenosi Calciomercato, a gotovo svi engleski mediji prenose tu informaciju, Jurgen Klopp je spreman ponuditi 35 miliona eura i time nadmašiti ponudu Juventusa. Englezi su oduševljeni partijama Barelle, a posebno prenose pohvale koje je Andrea Pirlo uputio na adresu buduće zvijezde italijanske reprezentacije.

nicola-barella

"Zaista sam uživao gledajući ga protiv Milana. On je već sada jedan od najboljih igrača u Italiji, a to znači da treba igrati i u reprezentaciji", rekao je legendarni veznjak. 

klopp-previeworg

Jedno je sigurno - sljedećih mjeseci čeka nas velika borba za mladog asa Cagliarija. Juve i Liverpool imaju najbolje startne pozicije, no jesen i zima su duge i mogu donijeti promjene. Klopp je pak svjestan da mu eventualni transfer mladog veznjaka donosi itekakvu prevagu u veznom redu, a mnogi smatraju da je upravo Barella igrač koji Redsima nedostaje.

(Novi.ba)

Ne propustite