SNIJEG U SRBIJI U UTORAK: Objavljena prognoza, LEDENI TALAS sa Arktika donosi NAGLO ZAHLAĐENJE, evo koliko će potrajati!

Region
SNIJEG U SRBIJI U UTORAK: Objavljena prognoza, LEDENI TALAS sa Arktika donosi NAGLO ZAHLAĐENJE, evo koliko će potrajati!
.

Sljedeće sedmice komotno pripremite jakne i rukavice. Ljubitelji zime obradovaće se već u utorak, kada se prognozira jak snijeg na Kopaoniku u Srbiji!

Naime, prema prognozi koju je objavila YR, na Balkan ne samo da stiže znatno zahlađenje, već i snijeg na planinama!

HAOS NA KOSOVU, SRBI, ALBANCI I ROMI PROTESTUJU ISPRED POLICIJSKE STANICE: Ujedinila ih jedna stvar!​
 

snijeg

Što se tiče Kopaonika, velike padavine predviđaju se već u utorak, kada se očekuje formiranje čak 11 milimetara snijega, a padat će sve do četvrtka! Najniža temperetura na ovoj našoj poznatoj planini očekuje se u petak, kada će biti nevjerovatnih minus šest!

 

aa

Na Zlatiboru biće 1 stepen u četvrtak i susnežica, dok će na Staroj planini biti bez padavina, ali će se temperatura kretati oko 2 stepena.

snijeg1

Kada je riječ o Beogradu, u subotu sunčano i veoma toplo. Temperatura do 30°C. Krajem dana prolazno naoblačenje i zahlađenje, uz manje uslove za kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali se prolazno očekuje jak sjeverozapadni vetar i osjetniji pad temperature.

 

snijeg2

U nedjelju hladnije, temperatura do 24°C. Nakon oblačnog jutra, tokom dana sunčano. Početkom sedmice jaka promjena vremena.


zg-snijeg-pkg-mad-1-20171113-135809869-still006

Najniža temperatura je najavljena za sljedeći petak, kada će biti samo 7 stepeni! Naredne sedmice uglavnom suho vrijeme, osim srijede i četvrtka, kada je najavljena kiša.

Kako javlja meteo portal "Sever Weather Europe", iduće sedmice sa sjevera će nad našim kontinentom doći do snažnog prodora vazdušne mase s Arktika koji će se proširiti nad velikim dijelom Evrope.

pljusak-1

"UŽAS, NIŠTA STRAŠNIJE U ŽIVOTU NISAM DOŽIVIO": Avion hitno sletio, putnici tražili pomoć ljekara!

Ne propustite