HAOS NA KOSOVU, SRBI, ALBANCI I ROMI PROTESTUJU ISPRED POLICIJSKE STANICE: Ujedinila ih jedna stvar!

Region
HAOS NA KOSOVU, SRBI, ALBANCI I ROMI PROTESTUJU ISPRED POLICIJSKE STANICE: Ujedinila ih jedna stvar!
.

Stotinu mještana Novog Brda na Kosovu, među njima bili su Srbi, Albanci i Romi, zatražili su zaštitu od tamošnje policije jer su, kako tvrde, mjesecima na meti lopova koji im kradu stoku i poljoprivrednu mehanizaciju.

CIJELI SVIJET OSTAVIO BEZ TEKSTA: Nećete vjerovati šta je Kim Jong Un poklonio lideru Južne Koreje (FOTO)​

Kako prenose tamošnji mediji, oni su protestovali ispred policijske stanice u ovom mjestu, a policajcima su naveli da se tokom devet meseci dogodilo šest krađa i da lopovi nisu uhapšeni.

kosovoo

"Pošto Kosovska policija nije u stanju da nas zaštiti, tražimo od međunarodne zajednice da reši naše goruće probleme, jer su svojim dolaskom na Kosovo to i obećali, neka obezbjede bezbjednost i sigurnost svih građana. Mi ne planiramo da napuštamo svoja ognjišta i ako niko nije u situaciji da nam pomogne, onda ćemo da budemo primorani da se samoorganizujemo i jedni drugima budemo potpora i pomoć u cilju opstanka "- kazala je Tamara Arsić iz novobrdskog sela Izvor, čijoj su porodici u ponedeljak uveče ukradene dvije krave.

kosovo-1

Na meti lopova bio je i Enver Lapaštica. Njemu su prije nekoliko mjeseci lopovi ukrali dvije krave.

" Ako mene, koji živim u neposrednoj blizini policijske stanice u Bostanu, nisu mogli da zaštite, šta onda da očekuju drugi ljudi? Razočaran sam radom policije", kaže on.

kosovo

Komandir kosovske policije u Novom Brdu, Šukri Aliju, rekao je da se nada da više neće da bude potrebe za ovakvim protestima. On smatra da je zahtjev građana opravdan.

"Pokrivamo veliku teritoriju, 204 kilometara kvadratnih. I ljudstvo nam treba i vozila nam trebaju. Tražili smo, tražićemo, vidjet ćemo" - kaže Aliju.

kosovo1

FOTOGRAFIJA UČIONICE IZ BiH ZAPREPASTILA SVE: "Ima li iko normalan da zaustavi agoniju"

Ne propustite