Proslava dječjih rođendana danas: Dignite kredit! Poručite kanapee, oni su strateški smišljeni, jer savršeno staju u dječju šaku, a i lijepo se slikaju

Kiosk
Proslava dječjih rođendana danas: Dignite kredit! Poručite kanapee, oni su strateški smišljeni, jer savršeno staju u dječju šaku, a i lijepo se slikaju
.

Ni dječji rođendan nisu što su nekada bili,a svaki dan 'moderni' roditelji postavljaju 'nove starndarde'. Nekada su vrhunac bile mamine kiflice i gazirani sokovi uz grickalice, a kako se to radi danas veoma slikovito je opisano na online magazinu 'Kupus i salata'.

r1

Dignite kredit! Poručite kanapee, oni su strateški smišljeni, jer savršeno staju u dječju šaku, a i lijepo se slikaju. Za zgnječiti dušu dali. Slatki sto postavite što dalje od domašaja djece, jer on nije tu da se s njega jede, nego da se fotografiše.

r2

Ako nemate svojih najbližih 100 ljudi, pozovite prijatelje vaših prijatelja ili jednostavno oglasite na fb pa nek dođe ko voli, a ko ne bi volio dječje rođendane.

r3

Mjesecima unaprijed osmišljavajte odeždu za vas i vašeg mezimca. Ne treba da bude komotno, samo da je fotogenično. Svaki dan ga/je opominjite da ne smije da se isprlja. Ako se na rođendanu ipak isprlja, uhvatite ga za ramena i dobro promućkajte uz rečenicu: “Jesam ti rekla da se ne isprljaš”. Jer djeca to rade namjerno, u inat mamama.

r4

Tortu ni slučajno nemojte praviti sami, ako vam se ne uklapa u već dignut kredit, dignite čekove ili pozajmite pare. Torta mora da izgleda, i najbolje bi bilo da je niko nikad ne jede nego da uvijek tako netaknuto stoji da svi mogu da joj se dive i da je slikaju.

r5

Slikajte! Unajmite fotografa, slikajte vi, tata, baba, deda, animatorka, komšija, teča, kum, drug, brat, svastika, šunjava, pašenog i vlasnik rođendaonice.. Nije važno da budete sad i tu, u rođendanu ćete uživati kod kuće kad budete pregledali slike i kačili ih na Facebook.

r6

Test samo za one NAJINTELIGENTNIJE: Vidite li što nije uredu s OVOM FOTOGRAFIJOM?

Dok se pjeva rođendanska pjesmica, vi pozirajte. Pjevajte koliko morate da vas fotograf ne bi uhvatio u nezgodnoj facijalnoj ekspresiji. Nemojte tapšati, jer kako ćete onda jednom rukom držati telefon za selfi sa slavljenikom.

r7

Zamolite animatora da pojača mikrofon na maksimum, kako bi djeci proključao mozak. Zamolite ga također i da svako dijete dobro izbacaka uvis i poprijeko dok mali ne pomisli da su mu crijeva i mozak zamijenili mjesto. Kada se djeca dobro oznoje, uključite klimu na prijatnih 18 stepeni. Puštajte na djecu, balone, pjenu, dim, vodu, ljepak i perje, a sve to uz light show, lasere i preglasnu muziku, ali i dalje vodite računa da se ne isprljaju. Jer čisto dijete je sretno dijete!!!!

r8

Natjerajte dijete da se bez obzira na vlastite želje fotografiše 7849 puta. Čim vidite da se ne daj Bože zaigralo i opustilo, uputite mu prijekoran pogled i migom mu stavite do znanja da se još uvijek nije sa svima fotografisao.

r9

Posvađajte se s bračnim partnerom u wc-u, popravite frizuru i nasmijani izađite. Svađu možete nastaviti i kod kuće pred djetetom.

r10

Pokatkad bacite pogled na monitor dok pijuckate kaficu da vidite da li se drugi kvalitetno bave vašim djetetom ili ćete morati opet da reagujete, a taman ste sjeli. Pustite svoje dijete u kavez da divlja ili nek radi šta hoće, ovo je vaših pet minuta i vi mirno cokćite nes na cjevčicu.

r11

Pokloni za dječje rođendane:

Vi niste samo slavljenik, vi ste i gost. Revanširajte se odgovarajućim poklonom.

r12

Mališanu kod kog idete kupite bilo šta, ali da bude skupo. Ako pak nađete lijep a jeftin poklon, vratite ga. KUPITE NEŠTO SKUPO, PRETJERAJTE, POKAŽITE DA VAM JE STALO.

r13

Po izlasku iz rođendaonice, opomenite svoje dezorijentirano čedo: “ Bože, daj se malo smiri, šta si podivljao”. Tako će nepotrebna sreća splasnuti kao i vaša frizura. Vratite se životnoj rutini i dok budete dinstali lukac u flekavoj majici, smišljajte strategiju kako da vratite dugove do sljedeće prigode.

r14

Ukoliko osjetite tjeskobu, gledajte fotografije s rođendana da se podsjetite kako je to kad ste vi bili zvijezda dana, domaćin za primjer i odmah će vam biti lakše.

r15

Najpažljiviji će primjetiti šta je pogrešno na ovim slikama?! 90% ljudi pogriješi kod broja #3

 

Ne propustite