SVAKI MUŠKARAC MOŽE IZMJERITI SVOJU PLODNOST: Potrebno je samo da pogleda u stomak

Zanimljivosti
SVAKI MUŠKARAC MOŽE IZMJERITI SVOJU PLODNOST:  Potrebno je samo da pogleda u stomak
.

Pokušaj zasnivanja porodice nije uvijek lak. Jedan od šest parova ima problema sa plodnošću i taj broj raste. Od svakih 100 parova koji se trude da dobiju bebu, 80 do 90 njih će je napraviti u roku od godinu dana. Za ostatk parova će to potrajati duže, ili će im možda čak trebati pomoć za začeće.

5aaaefcc-e71c-4d39-9b0f-29210a0a0a67-muskarac-prevara-690x480

Broj spermatozoida je opao u posljednjih nekoliko godina, a većina muškaraca ne razmišlja o zdravlju svoje sperme sve dok ne počnu sa zasnivanjem porodice. 

Naučnici su otkrili da muškarci sa jednom neobičnom osobinom imaju zdraviju spermu. Istraživači iz Holandije su otkrili da momci sa obimom struka od 100 centimetara i više, imaju nižu koncentraciju sperme i sporije kretanje "plivača", nego oni sa tanjim strukom.

stariji-muskarac

NE TREBA VAM NIKAKAV TEST: Ovaj simptom 100% pokazuje da ste trudni, POGLEDAJTE OVAJ DIO TIJELA!

Oduvijek se vjerovalo da je salo na stomaku loše za plodnost, jer salo oko srednjeg dijela tijela može uticati na oslobađanje polnih hormona i razvoj sperme.

Dr Daun Harper je nedavno otkrio i da muškarci posjeduju "biološke satove". Poznato je da žene više brinu o svom "biološkom satu", dok momci vjeruju da nema potrebe da žure u očinstvo. Ali, iako muškarci proizvode spermu tokom cijelog svog života, ona postaje slabija sa godinama.

stomak

"Da bi se smatrao plodnim, muškarac treba da proizvede od 4 i 30 miliona spermatozoida. Iako su muškarci fizički sposobni da imaju dijete mnogo kasnije nego žene, genetski kvalitet muške sperme počinje da opada nakon 40-e godina života", kaže dr Harper.

Smanjenje kvaliteta sperme može otežati parovima pokušaj da imaju djecu, ali to nije jedini rizik koji čeka muškarce ako čekaju do kasnijih godina da osnuju porodicu. Trudnoće nastale sa starijim muškarcima imaju veću šansu za spontani pobačaj.

muskarac1

"Bez obzira na starost majke, rizik od pobačaja je veći ako otac ima više od 45 godina. Kvalitet sperme je najveći u srednom dvadesetih godina i počinje da se smanjuje posle 40-e godina života" , kaže dr Harper.

muskarac4

OTKRILA JE TAJNU SVOJE PRODUŽENE MLADOSTI: Bolji vid, ljepša koža, KOSA KOJA NE SIJEDI (RECEPT)

Ne propustite