FOTOGRAFIJA UČIONICE IZ BiH ZAPREPASTILA SVE: "Ima li iko normalan da zaustavi agoniju"

Bosna i Hercegovina
FOTOGRAFIJA UČIONICE IZ BiH ZAPREPASTILA SVE: "Ima li iko normalan da zaustavi agoniju"
.

Situacija gdje djeca imaju čas u učionici bez prozora i bez brave na vratima je sramotna, ali možda najbolja slika situacije u Bosni i Hercegovini. 

Profesorica Druge srednje škole Cazin u ponedjeljak je na Facebooku objavila fotografiju učionice  u kojoj provodi sedam sati  sa svojim učenicima. 

Učionica je u jako lošem stanju. Nema prozora, na vratima nema brave, zidovi i pod su oronuli.

ucionica

Profesorica Sedija Midžić je podijelila dirljiv status koji prenosimo u nastavku:

"Ima li iko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju profesora i učenika JU II srednje škole Cazin. Ja sam danas sa svojim đacima provela sedam sati u učionici koja nikako nema prozore. U učionici koja nema bravu na vratima. Neka je sramota društva koje toleriše toliko degradiranje prosvjetnog radnika. Ja znam da će me ovaj post koštati mobinga, ali kao profesor koji je u redovnom postupku školovanja proveo 18 godina i 14 godina u učionici sa djecom ne mogu dozvoliti da mi se vrijeđa inteligencija i da se degradira moja ljudskost i osnovno ljudsko pravo mojih đaka. U ratu smo imali prozore i vrata sa bravama."

Zvali smo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, navedeno nam je da ministar Muhamed Ramić nije prisutan i da ne može odgovoriti na naše pitanje. Poslali smo mail sa upitom u vezi s ovom temom, no do objavljivanja ovog članka, nismo dobili odgovor.

Također smo u nekoliko navrata pokušali stupiti u kontakt s rukovodstvom navedene škole, no niko se nije javljao na telefon." -  napisala je profesorica. 

Njena objava izazvala je veliku raspravu, a građani ne mogu vjerovati da se učenici školuju u ovakvim prostorijama koje nisu primjerene ni skladištu. 

HIT NA INTERNETU: Ovako reaguje član SDA kad se na sceni pojave Bakir i Sebija

Javili su se i bivši učenici koji su kazali da u ovoj učionici ništa nije renovirano već 10 godina. Učenici sjede na puknutim stolicama i imaju stare stolove.

 

 

 

Ne propustite