BAŠ GA JE KRENULO: Juventus pod velikom istragom UEFA-e zbog transfera Ronalda i potrošenih skoro 250 miliona!

Kiosk
BAŠ GA JE KRENULO: Juventus pod velikom istragom UEFA-e zbog transfera Ronalda i potrošenih skoro 250 miliona!
.

Cristiano Ronaldo je ovog ljeta iznenadio apsolutno sve i napustio Real. Portugalac je stigao u Juventus, gdje je odlično dočekan. Stara dama očekuje da ih upravo on može odvesti na evropski tron, koji se željno iščekuje od daleke 1996. godine. U Ligi prvaka nije počeo baš dobro, sinoć je zaradio crveni karton na "Mestalli".

Prvak Italije Juventus našao se na meti UEFA-e zbog trošenja sume od čak 244 miliona eura tokom ljetnjeg prijelaznog roka u okviru kojeg je stigao i najbolji fudbaler svijeta stigao u klub. 

ronaldo-dybala-bernadeschi-juve-previeworg

Velika svota novca nadležnim tijelima itekako je sumnjiva, pa će u Torinu morati dati odgovore na brojna pitanja. Kako prenose engleski mediji, glavna tema istrage je zapravo Cristiano Ronaldo na čije dovođenje iz Real Madrida je potrošeno 110 miliona eura. Portugalski superstar samo je jedan od igrača koji je pojačao redove Stare dame jer su u klub još stigli i Douglas Costa (otkupljen ugovor od Bayerna) i Joao Cancelo iz Valencije.

ronaldo-plac1

Kako se finansijski fer plej mora poštivati, nadležna tijela će "pročešljati" poslovanje kluba kako bi se utvrdilo da li su svi transferi obavljeni u skladu sa zakonom. Juventusu ostaje da se nada da će rashode, u koje spada i Ronaldova plata od 225.000 eura sedmično, "pokriti" prodaja dresova i TV prava, što bi bila i karta na koju igraju pred arbitražnom komisijom. U suprotnom - loše im se piše...

(Novi.ba)

Ne propustite