Evo kako da potpuno prirodno ispravite kosu bez prese i feniranja, bićete nam zahvalni

Moda i ljepota
Evo kako da potpuno prirodno ispravite kosu bez prese i feniranja, bićete nam zahvalni
.

Treba da znate da dobru frizuru ne možete napraviti bez dobrog šampona i balzama. Dok žene sa ravnom kosom smišljaju načine kako bi je uvile, žene sa kovdžavom kosom sanjaju o glatkoj, ravnoj kosi. Prese za kosu oštećuju strukturu dlake, a hemijsko isrpavaljanje kose puno košta i nikada ne možete znati kakav će efekat ostaviti na vašu kosu. Zato smo vam mi pripremili nekoliko prirodnih na ispravite kosu, a da vam ona i dalje ostane zdrava i gusta.

Pravilno stilizovanje započinje pod tušem

mov3

• Nije šala. Dobru frizuru ne možete napraviti bez dobrog šampona i balzama. U ovom slučaju, pobrinite se da vaši proizvode sadrže keratin, koji je poznat po svojim ispravljajućim svojstvima.

• Nakon pranja kose, koristite peškir napravljen od veoma apsorbujućeg materijala. Na primjer, antibakterijski peškir od bambusa.

• Veoma nežno osušite kosu peškirom, kako biste izbjegli oštećenje i naelektrisanje kose. Pažljivo upijte višak vode cijelom dužinom kose.
Izaberite odgovarajući češalj

nov

• Ne koristite okrugle četke jer su one napravljenje za uvijanje kose, naročito na krajevima.

OVO SVI MUŠKARCI PREZIRU DA VIDE NA ŽENAMA: Ona je to i obukla, A SAD JE SVIMA ZLO OD PRIZORA! (FOTO)

• Da biste pravilno očešljali kosu, koristite češalj sa širokim zupcima - on će odlično razmrsiti kosu. Možete ga čak i koristiti za ravnomjerno nanošenje balzam na krajeve svih pramenova.
Možete ispraviti kosu češljajući je

nov1

• Pustite da vam se kosa prirodno osuši nakon pranja, ali ne zaboravite da je očešljate svakih 5 minuta. Podijelite kosu na nekoliko delova, i polako vucite svaki dio kako bi kosa ostala u ispravljenom obliku. Možete koristiti i fen, ali samo sa hladnim vazduhom.
Konjski rep može da vam pomogne da se izborite sa tvrdoglavom kovrdžavom kosom

nov2

• Nakon pravilnog pranja, sačekate da se kosa osuši bar 70% i vežite nisko čvrst konjski rep. Ako imate pramenove koji vire iz repa, pričvrstite ih ukosnicama. Očešljajte rep kako biste dobro razmrsili kosu.

• Pomoću nekoliko gumica fiksirajte kosu na svakih 5-7 cm (zavisno od dužine kose). Pokrijte kosu svilenom maramom i sačekajte dok se ne osuši. Skinite maramu i gumice. Očešljajte kosu. Eto!

Ili možete da koristite tajnu Latinoamerikanki

nov4

• U Latinskoj Americi, žene imaju sopstvenu tajnu kako ispravljaju kosu: tehnika se zove "La toca". Da bi stilizovale svoju kosu, žene iz tropskih predjela najprije je operu, osuše fenom sa hladnim vazduhom i obmotaju svoju skoro suhu kosu oko glave, fiksirajući je ukosnicama. Sljedeće jutro ustanu sa svilenkastom, pravom kosom.
Naučite više o kozmetičkom ispravljanju:

nov5

• Kreme i serumi za ispravljanje

Potrebno je da se nanesu dužinom kose i puste da se osuši. Ovi proizvodi štite od UV zraka, oštećenja i pregrijavanja dlake. Jedina mana je što se ne mogu koristiti sa farbom za kosu jer ona blokira kremu da prodre u srž dlake. Stoga, neće biti vidljivog efekta.

• Sprejevi za ispravljanje i ulja

Mogu da se nanesu i na suvu i na mokru kosu. Uprkos tome što su zgodni za korišćenje, imaju i jednu neprijatnu manu: većina njih sadrži silikon i druge štetne sastojke koji se nakupljaju u kosi i oštećuju je iznutra. Sa druge strane, ulja dobro ispravljaju kosu i štite je od toplote.

Redovno korišćenje maski učiniće vašu kosu glatkom i svilenkastom. One su napravljene da hidriraju i hrane kosu iznutra. Kada je kosa zdrava iznutra, izgledaće lijepo sa svakom frizurom.

nov6

• Maske od 3 vrste ulja

Pomješajte maslinovo, ricinusovo i čičkovo ulje u jednakim dijelovima. Količina ulja zavisi od dužine i gustine kose. Zagrijte mješavinu i nanesite je cijelom dužinom kose. Umotajte kosu u topao peškir i držite masku oko 40 minuta.

• Maska od maslinovog ulja

Ako nemate sva pomenuta ulja, možete koristiti samo jedno. Zagrijte tri kašike maslinovog ulja i nanesite na kosu. Umotajte kosu u plastičnu kesu da biste stvorili mini efekat staklene bašte. Za bolje rezultate, ostavite masku preko noći i operite kosu ujutru. Možda ćete morati da nanesete šampon više puta kako biste dobro isprali ulja. Kosu možete isprati i sa 1 litrom tople vode sa limunovim sokom.
Još jedan pomoćnik: bezbojna kana

nov7

• Još jedan popularan proizvod koji koriste žene sa kovrdžavom kosom jeste kana. Ona čini strukturu dlake debljom, a kao rezultat kosa postaje teža i ispravljenija. Može da se koristi i za tretman peruti i procvetalih krajeva.
Nanesite jabukovo sirće koje je prirodni ispravljač kose

nov8

Kosu kod kuće možete ispraviti i pomoću jabukovog sirćeta. Pomešajte dve kašike jabukovog sirćeta i jednu šolju vode i stavite u bočicu sa sprejem. Naprskajte opranu kosu celom dužinom. Ostavite tako nekoliko minuta, a onda isperite toplom vodom. Možete napraviti sprej za buduću upotrebu tako što ćete pomešati pola čaše jabukovog sirćeta i 1,5 litara tople vode. Sipajte mešavinu u bočicu i koristite je kad god želite da ispravite kosu.

SAVJETI ZA NAJBOLJU DOMAĆU TURŠIJU: Bez ovoga vam neće uspjeti!

Ne propustite